„Tikrai liūdna. Tvirtinome biudžetą, kurį persvarstytą, patobulintą atnešė Vyriausybė, ir kuriame apskritai milijardas eurų visai kovai ir COVID-19 pasekmėms likviduoti skirta. Ekonomikos ir inovacijų ministerijos teigimu, jau dabar išdalinta parama siekia beveik 8 mln. eurų, iš jų 5 mln. eurų yra vien subsidijos. Ir čia kalbama tik apie maitinimo, viešbučių sektorių, kuriame dirba per 40 tūkst. žmonių“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė jis.

P. Saudargas pažymėjo, kad ir pati paramą skirstanti Ekonomikos ir inovacijų ministerija nėra patenkinta pagalbos verslui teikimo greičiu.

„Dar iš ES gausime 602 mln. eurų visoms koronaviruso pasekmėms amortizuoti. Tad pinigai kaip ir yra paskirti, bet ir pati Ekonomikos ir inovacijų ministerija kažkodėl komunikuoja, kad netenkina paramos skirstymo tempai. Tai čia, matyt, yra kažkokių kliuvinių, ir (...) tikriausia nusiskundimai dėl paramos skirstymo greičio yra pagrįsti, nors galbūt ir nereikėtų kažkokių atskirų institucijų kaltinti“, – teigė jis.

ELTA primena, kad antradienį Viešbučių ir restoranų asociacija Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje surengė protesto akciją „Paskutinė verslo vakarienė“, kuria, pasak asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės, norėta priminti apie situaciją dėl paramos verslo viešbučiams.

„Mūsų noras priminti Vyriausybei, kad verslo viešbučiai nuo pat karantino pradžios, praėjusių metų kovo 16 dienos, dar nėra gavę iš viso jokios pagalbos, išskyrus atidėtus mokesčius, paskolas“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)