Vyriausybė siūlymą svarstys trečiadienį.

Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) nustatė, kad yra įmonių, kurios negali gauti finansavimo nei iš fondo, nei įgyvendinant kitas finansines priemones, kurias administruoja „Invega“, todėl siekiama, kad būtų sudarytos galimybės įmonėms, negaunančioms finansavimo rinkoje likvidumui palaikyti, kreiptis dėl finansavimo iš fondo“, – nurodo Finansų ministerija.

Savo ruožtu pagalbą verslui teikianti „Invega“ teigia, kad tai sudarys konkurenciją kitoms paramos priemonėms – agentūros veikla taptų panaši į „Invegos“.

Finansų ministerija atsako, kad būtent todėl ir siūloma fondo lėšomis finansuoti įmones, negaunančias finansavimo rinkoje, įskaitant ir „Invegą“.

Vasarį jau skelbta, kad VIVA siekia supaprastinti reikalavimus įmonėms gauti fondo pagalbą. Taip norima pagelbėti kuo daugiau bendrovių, įskaitant ir mažesnes.

VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas tuomet sakė BNS, kad norima, jog visos nukentėjusios įmonės galėtų pretenduoti į paramą ir kad neliktų tokių, kurios dėl formalių reikalavimų negali pasinaudoti jokia valstybės pagalba.

D. Vilčinskas vasario pabaigoje sakė, kad fondas šiemet didelėms bei vidutinėms įmonėms tikisi paskolinti 200-300 mln. eurų. Jo teigimu, fondas nagrinėja 170 mln. eurų vertės paraiškas, iš kurių 61 mln. eurų vertės projektai jau yra patvirtinti, tik laukiama Briuselio išvados.

Fondas iki šiol padėjo dviem įmonėms – biomasės katilines gaminančiai „Enerstenai“ ir didžiausiai kelionių organizatorei Baltijos šalyse „Novaturas“.

Milijardo eurų vertės fondas buvo sukurtas, kad teiktų paskolas stambioms ir vidutinėms ekonomikai svarbioms įmonėms, kurios dėl pandemijos patyrė sunkumų bei rinkoje sunkiai gauna paskolų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)