Po pateikimo antradienį projektas nesulaukė Seimo narių pritarimo, nes už jį balsavo 38 Seimo nariai, prieš – 22, susilaikė 5 parlamentarai. Seimas nemano, kad projektą reikėtų tobulinti, todėl jį atmetė.
Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas kvietė Seimą susilaikyti dėl pasiūlytų įstatymo pataisų, nes reikėtų sulaukti Konstitucinio Teismo, nagrinėjančio bylą dėl įstatymų įsigaliojimo tvarkos, sprendimo.

Pasak R. Žemaitaičio, pakeitimai teikiami, siekiant suteikti mokesčių mokėtojams daugiau laiko prisitaikyti prie pakeistos mokestinės aplinkos. Jo teigimu, dvylikos mėnesių laikotarpis užtikrins kokybišką pasirengimą naujų įstatymų įgyvendinimui, leis mokesčių mokėtojams tinkamai pasiruošti pasikeitimams.

Siūlytas projektas numatė, kad „Seimas turi užtikrinti, kad mokesčių įstatymai, nustatantys naują mokestį, naują mokesčio tarifą, mokesčio lengvatą, sankcijas už mokesčių įstatymų pažeidimus arba iš esmės pakeičiantys apmokestinimo tam tikru mokesčiu tvarką ar apmokestinimo teisinio reglamentavimo bei taikymo principus, įsigaliotų ne anksčiau kaip po dvylikos mėnesių nuo jų paskelbimo dienos.“

Mokesčių administravimo įstatymo pataisas parlamentaras R. Žemaitaitis buvo įregistravęs dar praėjusią Seimo kadenciją – 2019-ųjų lapkritį.

Šiuo metu galiojantis Mokesčių administravimo įstatymas nustato šešių mėnesių terminą mokesčių įstatymų įsigaliojimui nuo jų paskelbimo. Taip pat nustatyta išimtis, kad įstatymai, priimti kartu su valstybės biudžetu, įsigalioja tuo pat metu kaip ir biudžetas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)