„Galbūt šiandiena mums dar nėra tokia baisi, bet mus neramina balandis, tuo labiau gegužė“, – laidoje „Delfi diena“ sakė D. Jasaitis.

„Jeigu ši formulė nepasikeis, man sunku suprasti, kaip verslas galėtų būti organizuojamas sezono metu. Turbūt prašyčiau Vyriausybės priimti labai drąsų sprendimą ir pasakyti, kad keturi Lietuvos kurortai vasarą dirbs kas bebūtų“, – kalbėjo jis.

Pasak mero, nors iš pradžių vasarai sulaukta daug užsakymų, šiuo metu jie atšaukinėjami – lietuviai renkasi kitas kryptis.

„Gauname žinučių, kad žmonės keičia kryptis į Graikiją, į Ispaniją, tai reiškia, į tas šalis, kurios jau pareiškė, kad ten vasara bus (yra tam tikros taisyklės, bet turistai laukiami). Žmonės ten ruošiasi išvežti Lietuvoje uždirbtus pinigus“, – sakė D. Jasaitis.

Jei nebus panašių sprendimų, pasak jo, Neringa gali tapti problemine savivaldybe.

„Mes neturime jokios pramonės, žemės ūkio – tik turizmą. Turime 4–5 mėnesius, per kuriuos mes užsidirbame visiems kitiems metams, sumokame labai didelius mokesčius“, – pasakojo meras.

„Jeigu bijosime drąsių sprendimų, turėsime vieną gražiausių savivaldybių, kurią valstybei reikės išlaikyti iš biudžeto ar kažko, nes kitų pajamų neringiškiai neturi“, – pabrėžė jis.

D. Jasaičio teigimu, šiuo metu Neringos rajone koronavirusu serga vos 7 asmenys, dalis jų fiziškai net nėra Neringoje, tik čia deklaravę gyvenamąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)