LVAT atmetė Konkurencijos tarybos apeliacinį skundą, kuriame institucija prašė D. Kraujaliui ketveriems metams apriboti teisę eiti viešojo ir privataus juridinio asmens vadovo pareigas, būti kolegialaus priežiūros ir valdymo organo nariu bei skirti 9 000 eurų baudą.

Kaip praneša Konkurencijos taryba, LVAT pripažino, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas pagrįstai D. Kraujaliui sušvelnino skiriamą sankciją iki trejų metų apribojant teisę eiti vadovaujamas pareigas, atsižvelgdamas į padaryto pažeidimo pavojingumą ir mastą. Teismas nurodė, kad, skiriant sankciją vadovui, turi būti vertinama ir draudžiamo susitarimo finansinė išraiška, taip pat kokią ekonominę sankciją už šio pažeidimo padarymą gavo pats ūkio subjektas.

2016 m. Konkurencijos taryba nustatė, kad konkurentės „Žagarės inžinerija” ir „Rovaltra”, dalyvaudamos viešajame pirkime technikai pirkti, derino komercinius pasiūlymus ir iš anksto nustatė laimėtoją. Už konkurenciją ribojantį susitarimą „Rovaltrai“ skirta 70 400 eurų, o „Žagarės inžinerijai“ – 33 400 eurų bauda. Konkurencijos tarybos išvadas 2019 m. patvirtino LVAT.