Viešbučių bei restoranų atstovai sakė šia akcija norintys atkreipti valdžios dėmesį į nepavydėtiną padėtį.

„Sukanka lygiai metai, kada mes esama visiškame karantine, negauname jokio palaikymo iš Vyriausybės. Sulig žiema resursai baigiasi, tų išgalių daugiau galime ir nebesulaukti“, – sakė vienas akcijos organizatorių, Kaune veikiančių viešbučių „Daugirdas“ ir „Perkūno namai“ savininkas bei vadovas Vytautas Gustas.

Kaune vyko protesto akcija „Paskutinė verslo vakarienė“

Verslininkas minėjo, kad po žiemos baigiasi paimtos paskolos, reikia mokėti už elektrą, dujas, šildyti patalpas, o pajamos – minimalios.

„Jeigu buvo žadėta, kad ir patalpų nuomai duos Vyriausybė, sugrįš gyventojų pajamų mokestis, mes nieko negavome. Perspektyva liūdnoka, nes pasiruošti pavasariui reikės lėšų, o paskolos jau baigiasi, baigiame išnaudoti per žiemą“, – kalbėjo V. Gustas, patikslinęs, kad jo valdomų dviejų viešbučių pajamos karantino metu sumažėjo per 70 procentų.

Šiuo metu nedirba abu kauniečio valdomi viešbučiai. „Perkūno namai“ neveikia nuo praėjusių metų kovo 16 dienos, o „Daugirdas“ veikė nuo liepos iki gruodžio. Jį teko vėl uždaryti, nes ribojant judėjimą tarp savivaldybių tiesiog nesulaukta klientų.

Kaune vyko protesto akcija „Paskutinė verslo vakarienė“

Sustabdžius viešbučių veiklą teko atleisti ir darbuotojus. V. Gusto teigimu, jiems labiau apsimokėjo gauti išmokas iš Užimtumo tarnybos, nei minimalų darbo užmokestį. Šiuo metu abiejuose viešbučiuose darbuotojų sumažėjo perpus, iki 36 žmonių. Verslininkas pripažino, kad atnaujinti veiklą, vėl surinkti reikiamą darbuotojų skaičių nebus lengva. Jo teigimu, žmonės atsipalaidavo, o priversti dirbti nebus lengva.

Kaune vyko protesto akcija „Paskutinė verslo vakarienė“

„Planuojame 45 procentų užimtumą, o 2019 metų užimtumą galvojame pasiekti gal tik 2023 metais. Jeigu turėsime kokį nors finansinį palaikymą, pradėti veiklą planuojame balandį“, – sakė V. Gustas.

Apie tai, kad per karantiną pajamos krito iki 90 procentų kalbėjo ir kitų viešbučių atstovai. Jeigu anksčiau gana stabilią jų svečių dalį sudarydavo verslo klientai, šią vasarą jų galima ir nesulaukti. Daugelis bendrovių rezervacijas perkelia į metų pabaigą.

Protestas taip pat buvo surengtas ir Klaipėdoje:

BNS žiniomis, V. Kudirkos aikštėje Vilniuje, šalia Vyriausybės rūmų susirinko iki šimto žmonių.

Turizmo verslo atstovai atvyko nešini lagaminais su užrašais „Turizmas miršta“, „Kodėl Vyriausybė negirdi turizmo?“, „Testai: būtinybė, ne pasipelnymas“, o sporto atstovai atsinešė treniruoklių ir kitų sporto reikme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)