Vis dėlto ministerija pabrėžia, jog Lietuva nepriėmė sprendimo sankcionuoti sanatoriją, o Europos Sąjungos Tarybos sprendimu dėl Aliaksandro Lukašenkos režimo nusikaltimų įvestas sankcijas bankai taiko tiesiogiai.

„Lietuva neteikė siūlymo ES sankcionuoti sanatorijos „Belorus“. Sanatorija tapo antrinių sankcijų taikymo objektu dėl sąsajos su A. Lukašenkos administracijos pareigūnu Viktoru Šeimanu. V. Šeimanas į sankcionuojamųjų asmenų sąrašą įtrauktas ne Lietuvos iniciatyva“, – teigiama ministerijos pranešime.

URM taip pat primena, kad pagal sanatorijos pateiktus prašymus URM siūlymu yra suteikta išimtis, leidžianti sanatorijai išmokėti valstybės paramą, skirtą tikslinėms išmokoms darbuotojams.

„Subsidijos buvo sustabdytos kitame komerciniame banke, nesusijusiame su šiuo sankcijų įgyvendinimo atveju. URM daro viską, kad likusi valstybės skola būtų išmokėta“, – teigia ministerija.

Prezidentūra antradienį paragino Vyriausybę ieškoti tvaraus sprendimo dėl sanatorijos darbuotojų likimo.

Pasak prezidento patarėjos Astos Skaisgirytės, siūlymai darbuotojams ieškotis naujo darbo yra beprasmiai, žinant, kad Druskininkuose didelis nedarbas, todėl jiems padėti yra valstybės pareiga.

Jos teigimu, prezidentas Gitanas Nausėda jau anksčiau akcentavo, kad sankcijos privalo turėti poveikį sankcionuotiems asmenims – A. Lukašenkos režimo pareigūnams, o ne šimtams sanatorijos darbuotojų.

Portalas delfi.lt pirmadienį rašė, kad sanatorijos darbuotojai tris mėnesius gyvena be atlyginimų ir aiškumo dėl ateities. Jų nepasiekia netgi valstybės skirta 200 tūkst. eurų parama už prastovas pandemijos metu. Užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas teigė, kad sankcijos greitai nesikeis, ir bene geriausia išeitis – ieškotis kito darbo.

Vis dėlto jis pažadėjo, kad sanatorijos darbuotojus pasieks paskutinė dalis valstybės paramos už pernai gruodį, kuri įšalo banke, – apie 200 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)