Kaip rašoma pranešime, iš viso apgyvendinimo ir maitinimo sektorius pagal gaunamą pagalbą yra antras po prekybos – jam skiriama net penktadalis visos paramos.

Šiuo metu 1644 apgyvendinimo ir maitinimo įmonės yra gavusios subsidijas ir 79 įmonės – lengvatines paskolas iš INVEGOS.

„Apgyvendinimo ir maitinimo sektoriaus gauta pagalba – tik pradžia. Iš viso pirmasis pagalbos verslui paketas siekia 180 mln. eurų ir įmonės toliau gali teikti paraiškas. Svarbu pabrėžti, kad labiausiai nukentėję sektoriai galės pretenduoti dar į antrąjį 70 mln. eurų subsidijų paketą. Ši priemonė jau išsiųsta Europos Komisijai derinimui. Antrasis subsidijų paketas skirtas labiausiai nukentėjusiems sektoriams, tarp kurių neabejotinai yra apgyvendinimo ir maitinimo sektoriai, turizmas bei kitos veiklos“, – rašoma pranešime.

Šiuo metu 224 turizmo sektoriaus įmonės yra gavusios 0,66 mln. eurų subsidijų, o 14 įmonių suteikta lengvatinių paskolų už 0,59 mln. eurų. Turizmo sektorius turi ir išskirtinai šiai ūkio šakai skirtas pagalbos priemones – specifines lengvatines valstybės paskolos iš INVEGOS. Iš viso ši ūkio šaka jau yra gavusi 21,6 mln. eurų paskolų ir garantijų.

Nukentėjusieji verslai gali gauti ne tik subsidijas ir lengvatines paskolas, jiems taip pat skiriamos darbo užmokesčio subsidijos prastovose esantiems darbuotojams bei mokesčių atidėjimai, primena ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)