Sei­mas antradienį balsuos dėl nu­ta­ri­mo „Dėl vi­du­ti­nio lai­ko­tar­pio tiks­lo nu­sta­ty­mo“ pro­jek­to.

Valdžios sektoriaus deficito dydį siū­lo­ma nu­sta­ty­ti vie­niems me­tams, o ne tre­jų me­tų lai­ko­tar­piui dėl di­de­lio ne­apib­rėž­tu­mo, su­si­ju­sio su koronaviruso krize ir jos pa­da­ri­niais eko­no­mi­kai, so­cia­li­nei ap­lin­kai, svei­ka­tos ap­sau­gos sis­te­mai ir vie­šie­siems fi­nan­sams.

„Įsi­pa­rei­go­ti il­ges­niam lai­ko­tar­piui (...) nė­ra di­de­lės pras­mės, nes at­ei­nan­čių me­tų pir­mą­jį ket­vir­tį mes pa­si­reng­si­me sko­los su­val­dy­mo stra­te­gi­ją (...). Kar­tu su­lauk­si­me in­for­ma­ci­jos iš Eu­ro­pos Ko­mi­si­jos, ka­da pla­nuo­ja­ma ne­be­tai­ky­ti Sta­bi­lu­mo ir au­gi­mo pak­to iš­im­ties ir bus su­griež­tin­tos fis­ka­li­nės draus­mės tai­syk­lės“, – Seimui pristatydama projektą aiškino finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasak jos, ti­kė­ti­na, kad 2022 me­tais fis­ka­li­nės draus­mės tai­syk­lės dar ne­bus su­griež­tin­tos ir prie griež­tes­nių nor­mų bus grįžtama 2023 me­tais.

„To­dėl su­lau­kę mi­ni­ma­lių rei­ka­la­vi­mų iš Eu­ro­pos Ko­mi­si­jos 2022 me­tų pir­mą­jį ket­vir­tį, taip pat tu­rė­da­mi sa­vo sko­los su­val­dy­mo stra­te­gi­ją, ti­kė­ti­na, tre­jiems me­tams ga­lė­si­me nu­si­sta­ty­ti to­kį ro­dik­lį, ku­rio kai­ta­lio­ti ne­be­rei­kės“, – teigė G. Skaistė.

Jos teigimu, pa­gal Eu­ro­pos Ko­mi­si­jos 2021 me­tų va­sa­rio mė­ne­sio sko­los tva­ru­mo ap­žval­gą Lie­tu­vos il­ga­lai­kio tva­ru­mo ri­zi­ka yra ma­ža.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)