Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Birutė Sabatauskaitė sako, kad problema buvo ryški jau prieš karantiną, o grįžti į darbo rinką šiems asmenims gali būti sunku ir karantinui pasibaigus.

„Procentas nuo visų bedarbių yra panašus, kaip buvo anksčiau – apie 40 proc. visų bedarbių sudaro daugiau nei 50 metų asmenys. Tie skaičiai ir anksčiau buvo šokiruojantys“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo B. Sabatauskaitė.

Anot jos, vyresnio amžiaus asmenys dažniau patenka į ilgalaikių bedarbių kategoriją. Net pasibaigus karantinui jiems, pasak B. Sabatauskaitės, išlieka rizika, kad sugrįžti į darbo rinką bus be galo sunku.

Ji primena, jog pirmojo karantino metu matėsi darbo iš pradžių dažniausiai netekdavo jaunesni asmenys, dirbantys paslaugų srityje.

„Tai, kad dabar taip auga vyresnių darbo netekusių asmenų skaičius, gali rodyti tokias tendencijas, kad imamasi atleidinėti asmenis, kai kažkoks sektorius susiduria su tam tikra rizika“, – aiškino Žmogaus teisių centro direktorė.

„Vyresnio amžiaus asmenys paprastai nėra tie asmenys, kurie dirba paslaugų sektoriuje, kuris pasibaigus karantinui turėtų atsigauti“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo ji.

Tuo metu registruotas jaunimo nedarbas, kaip pirmadienį skelbė Užimtumo tarnyba, šalyje mažėja – vasarį jis smuktelėjo 1 proc. punktu, darbo ieškančio jaunimo sumažėjo 4,3 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)