Šį antradienį „GetJet Airlines“ pateikė Vilniaus apygardos teismui priešieškinį dėl aplinkybių, susijusių su 2018 metais gruodžio 3 dienos užsakomųjų skrydžių sutarties vykdymu, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą penktadienį pranešė „Novaturas“.

Pasak šios bendrovės, priešieškinys yra pateiktas civilinėje byloje, jos pradėtoje prieš „GetJet“. Byloje „Novaturas“ prašo pripažinti, kad dėl pernai kilusios koronaviruso pandemijos sutarties vykdymas buvo paveiktas nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybių ar iš esmės pasikeitusių aplinkybių.

„Todėl Užsakomųjų skrydžių sutartis teisėtai buvo vykdoma ne visa apimtimi. Kadangi Užsakomųjų skrydžių sutartis bylos nagrinėjimo metu bendrovės („Novaturo“ – BNS) buvo nutraukta, „GetJet“ prašo pripažinti nutraukimą neteisėtu ir priteisti netesybų. Bendrovė nesutinka su „GetJet“ pateiktu priešieškiniu“, – teigiama „Novaturo“ pranešime.

„Novaturas“ lapkričio pabaigoje prašė teismo išspręsti ginčą su „GetJet Airlines“ dėl sutarties vykdymo.

Gruodžio pradžioje Vilniaus apygardos teismas nusprendė, jog „Novaturas“ negali būti atleistas nuo baudų už įsipareigotus, bet neįvykdytus skrydžius, kol bus išnagrinėtas kelionių organizatorės skundas.

„Novaturas“ prašė laikinai sustabdyti 2018 metų sutartyje numatytą prievolę mokėti „GetJet Airlines“ baudą už neįvykdytus įsipareigojimus bei prašė drausti „GetJet Airlines“ imtis priverstinio baudos išieškojimo, iki kol bus priimtas teismo sprendimas.

„Novaturas“ 2020-aisiais metais patyrė 4,49 mln. eurų grynojo nuostolio, bendrovės pajamos per metus sumenko 82 proc. iki 33,1 mln. eurų, o klientų skaičius – 84 proc.

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)