„Mano galva, žingsniai, kurie dabar daromi susiejant paramą su sumokėtais mokesčiais, yra tikrai teisingi. Man kartais keistai atrodo, kai subjektai reikalauja didelės paramos, kai tuo tarpu pasižiūrėjus į praėjusių laikotarpių mokesčių deklaracijas ten yra maži skaičiai. Pirmas klausimas, kuris man ateina į galvą – o tai už ką jūs gyvenot, kaip jūs egzistavo?“, – žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

Pasak centrinio banko valdybos pirmininko, tokie laikotarpiai kaip pandemija „parodo, kas yra kas.“

„Mano galva, tokie laikotarpiai parodo, kas yra kas. Aš suprantu spaudimą, kuris ateina, bet čia reikia parodyti tvirtumą ir gal tada pagaliau įvyks lūžis galvose tiek dėl mokesčių sistemos, tiek apskritai dėl viešojo sektoriaus kokybės“, – kalbėjo V. Vasiliauskas.

Valstybinei mokesčių inspekcijai pirmadienį paskelbus, kad 445 įmonės išmokėjo beveik 18 mln. eurų dividendų, nors turi mokestinę nepriemoką, kurios suma yra 30,2 mln. eurų, arba yra sukaupusios sąskaitose dideles pinigų sumas, nors turi mokestines nepriemokas, V. Vasiliauskas sakė, kad, pandemijos pradžioje, užklupus karantinui, parama buvo skiriama „pinigus liejant plačiau”, todėl sumos galėjo susikaupti.

„Buvo sutrikimas, ką daryti, ir buvo horizontalios paramos priemonės liejant pinigus plačiai. Mano galva, natūralu, kad susikaupė. Po to metų pabaigoje, šių metų pradžioje paramos priemonės gerokai tikslingesnės ir sakyčiau, kad toks ir turėjo būti algoritmas. Dabar būtų sunku kalbėti, čia gerai ar blogai. Manau, kad pradžioje taip atsitiko natūraliai. Dabar tiek duodant paramą, tiek prašant paramos ar naudojantis ta parama, reikėtų elgtis labiau selektyviai“, – sakė V. Vasiliauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)