Ministerijos pranešime nurodoma, kad A. Armonaitė su VMI viršininke Edita Janušiene ir LVPA vadovu Aurimu Želviu aptars, kaip paspartinti paramos procesą ir užtikrinti operatyvią pagalbą verslui.

Ministrė teigia, kad pagalbos skirstymo tempai verslui yra nepakankami, todėl bus aiškinamasi, kodėl pavienės mikroįmonės vis dar negavo paramos ir kodėl kai kuriems verslams pagalbos tenka laukti ilgiau nei numato oficialus terminas.

A. Armonaitė taip pat domėsis, kaip VMI ir LVPA yra pasirengusios skirstyti antrojo pagalbos verslui paketo priemones – subsidijas labiausiai nukentėjusiems verslams bei pagalbą individualiai dirbantiems.

Iš nuo sausio 20 dienos veikiančio 180 mln. eurų vertės pirmojo paramos verslui paketo iki šiol paskirstyta 24,8 mln. eurų subsidijų ir suteikta kiek daugiau nei 15 mln. eurų lengvatinių paskolų.

Ekonomikos ministrė praėjusio mėnesio pabaigoje žadėjo, kad antrasis paramos paketas labiausiai nuo karantino ribojimų nukentėjusioms įmonėms, kuriame subsidijoms bus skirta 70 mln. eurų, startuos kovą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)