„Sveikiname Lietuvos gyventojus ir pasaulio lietuvius Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. O kovo 9-ąją minėjome Lietuvos vardo dieną. Džiugu, kad Lietuva dažnai skamba mūsų šalyje veikiančių įmonių pavadinimuose“, – sako „Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Aurimas Kačinskas.

„Creditinfo Lietuva“ pranešime teigiama, kad analizuojant įmonių pavadinimus buvo vertinami visi žodžio „Lietuva“ linksniai – iš jų dažniausiai naudojami yra: „Lietuvos“ (1096), „Lietuva“ (294), „Lietuvoje“ (51), „Lietuvai“ (3) ir „Lietuvą“ (1). Į beveik pusantro tūkstančių įmonių sąrašą pateko ir tos organizacijos, kurių pavadinimuose minimi glaudžiai susiję su Lietuva žodžiai – 10 įmonių pavadinimuose naudojamas būdvardis „lietuviškas“, o 4 organizacijų varduose – žodis „lietuviai“.
„Creditinfo Lietuva“ vadovo teigimu, žodį „Lietuva“ pavadinimuose aktyviausiai naudoja užsienio įmonių atstovybės, o variantą „Lietuvos“ dažniau galima pastebėti biudžetinių įstaigų ir asociacijų pavadinimuose.

92 organizacijų pavadinimai prasideda žodžiais „Bendra Lietuvos ir“, o toliau minimi kitų šalių vardai. „Creditinfo Lietuva“ pateiktais duomenimis, daugiausia bendrų įmonių Lietuvoje – 65 – yra sukurtos su Vokietija, po 17 – su JAV ir Rusija, po 13 – su Lenkija ir Latvija, 11 – su Ukraina, po 7 – su Danija ir Suomija, po 5 – su Čekija ir Švedija, 3 – su Baltarusija, po 2 – su Estija ir Kinija, viena – su Kazachstanu.

„Creditinfo Lietuva“ analitikų vertinimu, lietuviškiausiai ir gražiausiai skamba šių organizacijų pavadinimai: „Broliai lietuviai“, „Kuriu Lietuvai“, „Lietuvaitė“, „Lietuvis“, „Lietuviai“, „Lietuviukas“, „Lietuviška nuotaika“, „Lietuviškas medis“, „Lietuviškas midus“, „Lietuviškas pienelis“, „Lietuviškas safaris“, „Lietuviški javai“, „Lietuvos gurmanas“, „Lietuvos kepėjas“, Lietuvos sekmadienio futbolo lyga, „Mano lietuviški namai“, „Lietuviško ūkio kokybė“, „Nauji vėjai Lietuvoje“, „Tikras lietuviškas ūkis“, „Lietuvos kapitalas“, „Lietuvos meistrai“, „Už švarią Lietuvą“.

Iš viso „Creditinfo Lietuva“ skelbia išanalizavusi 101,6 tūkst. šiuo metu veikiančių ir darbuotojų turinčių įmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)