Rūta Vainienė teigiamai vertina Ministrų kabineto sprendimą leisti dirbti daugiau parduotuvių. Ji teigė siūliusi, kad nutarimas įsigaliotų greičiau nei kitą pirmadienį.

„Mūsų toks buvo siūlymas, nes prekybininkai skaičiuoja nebe mėnesius, nebe savaites, nebe dienas, o valandas, tuoj minutes skaičiuos. Bet aišku, sprendimas labai lauktas, kaip kovo 11-osios dovana“, – BNS trečiadienio vakarą sakė R. Vainienė.

Tačiau ji pabrėžė, kad sprendimas palies sąlyginai nedaug parduotuvių, nes jų dauguma yra prekybos centrų viduje ir neturi atskirų įėjimų iš lauko.

Prekybininkų atstovė sako, kad reikėtų leisti dirbti visam prekybos sektoriui, kuris įrodė, jog gali dirbti ir juodžiausiu laikotarpiu.

„Į maisto parduotuves srautai yra žymiai didesni ir tos veikiančios parduotuvės įrodė, kad su tokiais reikalavimais, kokie jie buvo nustatyti, įmanoma saugiai veikti“, – teigė R. Vainienė.

„Nebeliko argumentų, kodėl negali būti atverta visa prekyba, netgi jeigu bijoma atmainų. Bet mes norime pasakyti, kad net juodžiausiame scenarijuje prekyba gali veikti saugiai, su tam tikrais reikalavimais“, – sakė ji.

R. Vainienė atkreipė dėmesį, kad prekybos centrų darbuotojai serga ne mažiau, nei dirbantys pramonėje, tačiau jie tarpusavyje kontaktuoja mažiau.

Vyriausybė trečiadienį leido nuo pirmadienio veikti visoms parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą, numatant papildomus saugumo reikalavimus. Premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad prekybos centrų ir kitų veiklų atlaisvinimas yra „savaičių klausimas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)