Trečioje vietoje po Oslo ir Tokijo - Islandijos sostinė Reikjavikas, o dar vienas Japonijos miestas Osaka – ketvirtas. Be Tokijo ir Osakos visas likusias dešimtuko vietas užima Europos miestai.

Pigiausias iš 130 miestų yra Teheranas, kuris prieš keturiolika metų buvo brangiausias. Penki iš septynių pigiausiais pripažintų miestų yra Azijoje.

„Tokijo nustūmimas į antrą vietą tapo nedidele staigmena, - tvirtina „Economist Intelligence Unit“. - Norvegija po 2004 m. ekonominio pagyvėjimo išgyvena stiprų ekonominį pakilimą“.

Daugelyje Rytų Europos miestų pragyvenimui skirtos išlaidos pakilo kartu su išaugusiomis kainomis, ypatingai naujosios ES narėse ir šalyse, kurios dar derasi dėl stojimo. Pragyvenimo išlaidos daugiau nei 5 proc. išaugo Stambule (48 vieta), Prahoje (58 vieta), Varšuvoje (63 vieta), Kijeve (82 vieta), Bukarešte (95 vieta) ir Belgrade (107 vieta).

Aukščiausią vietą iš JAV miestų užėmė Niujorkas – jam teko 27 vieta. Pietų Amerikoje aukščiausiai pakilo Brazilija. Regione juntamas stiprus ekonominis pagyvėjimas, todėl Brazilijos miestai Rio de Žaneiras ir San Paulas pakilo per 22 vietas ir užėmė bendrą 87 vietą.

Brangiausių miestų dešimtukas

1. Oslas (Norvegija)

2. Tokijas (Japonija)

3. Reikjavikas (Islandija)

4. Osaka (Japonija)

5. Paryžius (Prancūzija)

6. Kopenhaga (Danija)

7. Londonas (Didžioji Britanija)

8. Ciurichas (Šveicarija)

9. Ženeva (Šveicarija)

10. Helsinkis (Suomija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją