Trečiadienį išplatintame Pasaulio ekonomikos forumo pranešime teigiama, kad organizacija kasmet atrenka labiausiai savo profesiniais ir visuomeniniais pasiekimais pasižymėjusius pasaulio lyderius iki 40 metų amžiaus.

Iš viso šiemet Jaunųjų pasaulio lyderių sąraše – 112 žmonių.

„Tai nedidelis, bet malonus įvertinimas, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse man turintis ir simbolinę reikšmę. Pasaulio ekonomikos forumo įvertinimas yra ne tiek mano nuopelnas, kiek ženklas, kad per nepriklausomybės metus Lietuva tapo šalimi, kurioje jauniems žmonėms suteiktos visos galimybės augti, tobulėti ir siekti savo tikslų“, – BNS atsiųstame komentare teigė V. Sinkevičius.

Į šį sąrašą anksčiau yra patekęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Suomijos premjerė Sanna Marin, buvęs Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas, „Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas, žmogaus teisių aktyvistė Amal Clooney.

Sąraše atsidūrę asmenys dalyvaus penkerių metų programoje, kurios metu turės galimybę plėtoti savo idėjas, bendradarbiauti su kitais lyderiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)