Greitajam darbuotojų testavimui „Maxima“ kas mėnesį skirs apie 10 tūkst. eurų.

Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė pabrėžia, kad koronaviruso grėsmių suvaldymas reikalauja užkardyti visas kylančias rizikas. Prevencinis darbuotojų nuo COVID-19 testavimas yra pasiteisinusi praktika. Iki šiol prevenciškai „Maxima“ darbuotojų testavimas PGR tyrimais buvo atliekamas tik tuose padaliniuose, kur užfiksuojama pasikartojančių užsikrėtimo COVID-19 atvejų, o dabar bus vykdomas reguliarus greitasis tikslinių darbuotojų grupių testavimas.

Šią savaitę greitaisiais COVID-19 antigeno testais bus pradedami tikrinti „Maxima“ vaisių ir daržovių sandėlių darbuotojai. Ši tikslinė daugiau nei 150 darbuotojų grupė pasirinkta įvertinus užsikrėtimo COVID-19 rizikas bei padalinio veiklos sustabdymo pasekmes bendrovei.

Reguliarų prevencinį darbuotojų patikrinimą greitaisiais testais atliks „Tarandės šeimos klinikos“ specialistai. Darbuotojams atliekamus greituosius COVID-19 antigeno testus „Maxima“ apmokės savo lėšomis, nesinaudodama jokiomis valstybės numatytomis kompensacijomis. Iki šiol prevencinis darbuotojų testavimas „Maximai“ atsiejo apie 35 tūkst. eurų. Greitajam darbuotojų testavimui kas mėnesį bus skiriama apie 10 tūkst. eurų.

Kaip skelbiama pranešime, darbuotojų tikrinimas greitaisiais COVID-19 antigenų testais yra tik dalis „Maximos“ taikomų kompleksinių koronaviruso prevencijos priemonių. Iš viso nuo COVID-19 pandemijos pradžios 2020-ųjų pavasarį įvairioms saugumo ir koronaviruso prevencijos priemonės įgyvendinti prekybos tinklas „Maxima“ jau yra investavęs beveik 5 mln. eurų.

Iš daugiau nei 13 tūkst. „Maxima“ darbuotojų komandos šiuo metu COVID-19 serga 27 darbuotojai. Iš viso COVID-19 yra persirgę 1092 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)