Socialdemokratas Julius Sabatauskas sako, kad taip pataikaujama stambiam verslui. Anot jo, pigią darbo jėgą iš užsienio atsivežęs verslas įdarbins mažiau vietos darbuotojų, todėl dalis jų emigruos.

„Neramina Vyriausybės užmojis smarkiai palengvinti darbo jėgos įvežimą iš užsienio. Akivaizdu, kad (...) tokiomis priemonėmis siekiama palengvinti statybininkų vežėjų ir kitų darbuotojų importą iš trečiųjų šalių, ko jau ne vienus metus prašo stambusis verslas“, – antradienį teigė J. Sabatauskas Seime surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje aptarti Vyriausybės programos įgyvendinimo planą.

Pasak jo, tokiomis priemonėmis bus sustiprintos tik stambaus verslo, bet ne Lietuvos žmonių pozicijos.

„Kadangi pigių darbuotojų verslas ras lengviau, o Lietuvos gyventojai negaus oraus atlyginimo už savo darbą ir galimai eilinį kartą ieškos savo laimės kažkur kitur, bet ne Lietuvoje“, – aiškino jis.

Vežėjai baiminasi, kad šiemet nustatytų kvotų darbuotojų iš trečiųjų šalių įdarbinimui gali neužtekti, todėl netrukus jie gali pritrūkti žmonių.

Daugiausia darbuotojų iš trečiųjų šalių Lietuvoje įdarbina statybos ir transporto įmonės.

Vyriausybė Seimo pavasario sesijoje siūlys keisti Investicijų įstatymą, įtvirtinant naują leidimo gyventi pagrindą, kai trečiųjų šalių atstovai investuoja, taip pat numatant galimybę registruoti įmonę be fizinio adreso.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)