Kaip rašoma pranešime, šis įvykis yra dar vienas svarbus „Creditinfo“ vystymosi etapas. LLCP padės „Creditinfo“ įmonių grupei toliau plėsti savo veiklą, teikti finansų įstaigoms sprendimus, padedančius efektyviai valdyti kredito riziką ir didinti finansinę įtrauktį. „Creditinfo“ įkūrėjas Reyniras Gretarssonas liks valdyboje ir toliau valdys svarbų mažumos akcijų paketą.

Ilgametis įmonės darbuotojas ir pripažintas kredito rizikos ekspertas Paulas Randallas, prisijungęs prie „Creditinfo“ komandos 2007 m., vadovaus bendrovei naujajame jos raidos etape. Glaudžiai bendradarbiaudamas su Reyniru Gretarssonu ir LLCP, jis eis šios įmonių grupės naujai paskirto vadovo pareigas.

„Ši investicija atskleidžia „Creditinfo“ potencialą ir pasiryžimą įgalinti stambias bendroves, mažas ir vidutines įmones bei asmenis būti aktyviais ekonomikos dalyviais, – teigė „Creditinfo“ grupės vadovas Paulas Randallas. – Dabar savo komandoje turime naują, energingą ir dinamišką investuotoją, kuris padės mums plėstis ir didinti rinkos skvarbą. Jis atsineš tarptautinio verslo valdymo patirtį ir tokiu būdu padės mums stiprinti kredito rizikos valdymo ir finansinių technologijų sritį.“

Tarptautinei „Creditinfo“ įmonių grupei priklauso ir Lietuvoje veikiantis kredito biuras „Creditinfo Lietuva“, įkurtas 2000 m. Kredito biuras jau 20 metų kaupia ir valdo didžiausią Lietuvos įmonių ir gyventojų kreditingumo duomenų sistemą, teikia kredito rizikos valdymo, reitingų kūrimo, modeliavimo paslaugas. Bendrovėje dirba 38 darbuotojai, metinės pajamos 2020 m. sudarė 5,615 mln. Eur.

Numatyta, kad „Creditinfo Lietuva“ 2021 m. metais bendrovė investicijoms skirs 1 mln. Eur, o naujai sukurti sprendimai prisidės prie sklandaus finansų sektoriaus funkcionavimo bei efektyvesnio kredito rizikos valdymo Lietuvos verslo įmonėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)