Kaip nurodo profesinė sąjunga „Solidarumas“, dėl pandemijos įvestų apribojimų maisto įstaigoms Lietuvoje ir užsienio rinkose laikinai sumažėjo vištienos ir jos produktų paklausa.

„Europos šalys, tarp jų Lietuvos kaimynės, suteikė savo paukštininkystės įmonėms didelę pagalbą. Ypač didelę, vieno milijardo zlotų valstybės pagalbą gavo Lenkijos paukštininkystės įmonės, kurios pradėjo dempinguoti kainas Lietuvoje, parduodamos savo gaminius mažesnėmis už savikainą kainomis“, – nurodo profesinė sąjunga.

Nurodoma, kad tam, jog išliktų rinkoje, Lietuvos įmonės dėl to taip pat turėjo sumažinti savo gaminių kainas prekybos tinkluose pigiau už savikainą, nes negavo tokios valstybės pagalbos kaip konkurentai Lenkijoje ir Latvijoje, kuriems šiais metais skirta 11 mln. eurų.

„Todėl jau beveik metus įmonės „Kaišiadorių paukštynas“ ir „Vilniaus paukštynas“ dirba nuostolingai. Taip pat nuostolingai dirba ir visi jiems viščiukus broilerius auginantys ūkiai“, – nurodo profesinė sąjunga.

Nurodoma, kad nuo balandžio 1 dienos atlyginimai eiliniams darbuotojams buvo sumažinti 15 proc., specialistams – 20 proc., vadovams – 30 proc.
Baiminamasi, kad laiku negaunant finansinės pagalbos gali būti uždarytas ne tik „Kaišiadorių paukštynas“, bet ir „Vilniaus paukštynas“, o darbo netektų apie 2300 šių įmonių darbuotojų ir šimtai darbuotojų, kurie dirba pas ūkininkus, teikiančius produkciją didiesiems paukštynams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)