Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, pirmadienį Vyriausybės patvirtinto naujo ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros ir jos valdytojų sąrašas išsiplėtė nuo 92 iki 161 subjektų.

Daugiausia papildymų yra geriamojo vandens tiekimo, paskirstymo bei tvarkymo sektoriuje, kur įtrauktos 26 naujos ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros.

Sąrašas taip pat praplėstas transporto ir pašto, informacinių technologijų ir elektroninių ryšių, viešojo saugumo, valstybės valdymo, energetikos, užsienio reikalų, saugumo politikos ir kituose sektoriuose veikiančiomis ypatingos svarbos informacinėmis infrastruktūromis.

„Praplėstas ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros ir jos valdytojų sąrašas apima svarbiausias mūsų valstybei įstaigas, kurios nuo šiol privalės skirti ypatingą dėmesį jų valdomų ryšių ir informacinių sistemų kibernetiniam saugumui, taip pat užtikrinti jų atitiktį organizaciniams ir techniniams kibernetinio saugumo reikalavimams“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Anot ministro, išplečiamas ypatingos svarbos sektorių sąrašas leis padidinti dėmesį šių sričių kibernetiniam saugumui, kartu tai užtikrins ir visos Lietuvos kritinės infrastruktūros saugumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)