Lietuvos verslo konfederacija (LVK) pirmadienį kreipėsi į Vyriausybę, premjerę Ingridą Šimonytę, Ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę bei Sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, prašydama atšaukti ribojimus ne maisto prekių parduotuvėms. LVK siūlo atnaujinti visų fizinių parduotuvių, viršijančių 300 kv. m plotą, veiklą, kuri šiuo metu yra uždrausta.

Prašymus dėl veiklos atvėrimo teikia ir sporto klubų, kitų verslų atstovai, tačiau kol kas apie atlaisvinimus tik diskutuojama.

„Kalbant apie šiuos dalykus, tie formatai, diskusijos vyksta atskirai su tam tikromis grupėmis. Ir matyt, sprendimai, kai bus išgryninti, jie keliaus į Vyriausybės posėdžius“, – trumpai atsakė Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Kultūros bendruomenei raginant atverti galerijas ir muziejus, svarstoma galimybė leisti atverti tokias įstaigas savivaldybėse, kuriose sergamumo situacija geresnė, paaiškino A. Bilotaitė.

„Tai yra tikrai aktuali tema ir apie ją yra kalbama, diskutuojama, ir šiandien buvo pristatytas toks pilotinis kultūros objektų atvėrimas. (...) Bet, kaip žinia, tuos sprendimus priima Vyriausybė. Kalbant apie tolesnį procesą, galbūt tai galėtų būti pasvarstymas, kad tose savivaldybėse, kur geresnė situacija, ten galėtų tam tikri kultūros objektai greičiau atsiverti“, – sako ministrė.

Konkrečios priemonės neturėtų sukurti traukos centro, joms reikia pasiruošti, tam reikia detalesnių ir gilesnių diskusijų

A. Bilotaitė taip pat paragino įmones, organizacijas testuoti darbuotojus, kadangi šiuo metu testavimo apimtys VESK dar netenkina.

Šalyje ruošiamasi atlaisvinti judėjimo ribojimus savivaldybėse, kuriose naujų COVID-19 atvejų skaičius yra mažesnis, nei 500/100 tūkst. gyventojų per 14 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)