Išmoka statybos įmonei priteista už laidavimą bankrutavusiai bendrovei „Priešgaisrinės sistemos“ – ji nebaigė darbų statant administracinį pastatą Vilniuje.

Vilniaus apygardos teismas kovo 1 dieną patenkino „Mitnijos“ ieškinį draudikei.

Ginčas tarp „Mitnijos“ ir „Ergo“ kilo dėl to, kad 2017 metų vasarą „Mitnija“ Vilniuje statydama administracinį pastatą, vidaus priešgaisrinio įrengimo darbams už 275 tūkst. eurų pasamdė subrangovę „Priešgaisrinės sistemos“, kuriai, laidavus „Ergo“, buvo išmokėtas 130 tūkst. eurų avansas.

Tačiau „Priešgaisrinės sistemos“ atliko tik dalį pagal sutartį numatytų darbų ir 2018 metais bankrutavo, todėl „Mitnija“ pareikalavo grąžinti išmokėto avanso neįskaitytą likutį, tačiau nei subrangovė, nei jos draudimo laiduotoja to nepadarė.

„Mitnija“ iš laiduotojos reikalavo sugrąžinti per 78 tūkst. eurų, tačiau „Ergo“ 2019 metais jai išmokėjo tik apie 21 tūkst. eurų, todėl statybų bendrovė per teismą pareikalavo, kad draudikė sumokėtų visą laidavimo išmoką – 57 tūkst. eurų bei 6 tūkst. eurų palūkanų.

Teismo nutartis per 30 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)