Tačiau pasirinkimas parduotuvėje – išties įspūdingas ir turbūt net nenusileistų tikrai Kaziuko mugei, kuri panašiu metu kasmet rengiama Vilniaus Gedimino prospekte.

„Yra per 200 skirtingų parduotuvių. Buvo įkelta daugiau nei 5,5 tūkst. darbų“, – pasakojo R. Gražys.

Šiemet dėl pandemijos mugė persikėlė į virtualią erdvę. Tačiau vos tik pradėjo veiklą, neatlaikė nuobodžiaujančių šalies gyventojų dėmesio.

„Dabar įsijungia, bet labai ilgai reikia laukti. Valandos bėgyje būsime kituose serveriuose ir tikiuosi, tada veiks gerai“, – sakė pašnekovas.

Nuo įrankių iki papuošalų

Dėl stringančios sistemos „Delfi“ tik labai paviršutiniškai pavyko pasižvalgyti po craftson.lt pasiūlymus.

Bendrai galima rinktis šiose kategorijose: Etno ir tradiciniai darbai; Juvelyrika ir papuošalai; Apranga ir aksesuarai; Interjero dekoras; Virtuvės ir valgomojo reikmenys ir pan.

Keista, kad buvo prekių, kurios dar nepradėjus veiklos buvo išparduotos. Pavyzdžiui, viena tokių – indelis „Paukščiai šermukšniuose“.

„RR keramikos“ pagamintas 5 cm aukščio ir 20 cm skersmens molinis glazūruotas indas kainavo 34 eurus.

Tinklapyje yra žiedų po 23 eurus, papuošalų po 23 ar 55 eurus, pakabukų po 49 ar 110 eurų. Medinės vazos parduodamos po 30 ar net 220 eurų, bumerangai – po 39 ir 49 eurus.

Taip pat galima įsigyti auskarų, kurių kainos svyruoja nuo 17 iki 38 ir daugiau eurų. Po 49 eurus pardavinėjami kombinezonai kūdikiams.

Žvalgantis po interjero dekorą akis kliuvo už „Berniuko ant supamo arkliuko“ (200 eurų), didelės rankų darbo lėlės (290 eurų). Tačiau yra ir pigesnių pasiūlymų: dekoruotas puodelis kainuoja tik 13 eurų, klasikinis arbatinukas – 39 eurus.

Dubenėlių kainos 12–22 eurai, lėkščių – 24–55 eurai. Tuo metu medinių šaukštų galima įsigyti ir po 6 ir po 20 eurų.

Bandant jų įsigyti „Delfi“ pasiūlyta pristatymo kaina Lietuvoje buvo 3 eurai.

Beje, parduotuvės taisyklėse pažymima, kad jeigu prekė yra pardavėjo sandėlyje, jos paruošimas ir perdavimas kurjeriui įprastai užtrunka iki 3 darbo dienų. Tačiau jeigu prekė gaminama pagal individualų pirkėjo užsakymą, tikslesnė informacija skelbiama pardavėjo e-parduotuvės puslapyje arba prie prekės aprašymo.

„Užsakytos prekės pirkėjui gali būti pristatytos skirtingu laiku ir skirtingais pristatymo būdais. Konkretaus pardavėjo prekės pristatymo terminas ir būdas (per paštomatą, kurjerį, atsiimant pardavėjo nurodyti adresu ar kitu būdu) yra skelbiamas pardavėjo e-parduotuvės puslapyje arba prie prekės aprašymo“, – informuoja craftson.lt.

Kaip žinia, Kaziuko mugės ištakos siekia XVII amžių ir manoma, kad šimtmečius gyvuojantis kasmetis renginys nevyko tik Antrojo pasaulinio karo metais.

Tinklapį craftson.lt valdo 2019 metais R. Gražio įsteigta mažoji bendrija „Meno mugė“. Jame apsilankyti savo pranešimuose ragino ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)