Apklausos dalyviai dažniausiai nurodė, kad šiemet investuos į produktų ir paslaugų, darbuotojų tobulinimą, gamybos ir administracinių procesų automatizaciją, taip pat naujus verslo modelius, rašoma pranešime.

„Didelė dalis investicijų yra skirta inovacijų diegimui, kurios gerina verslo efektyvumą, tvarumą ir konkurencingumą“, – pranešime sakė SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Anot jos, svarbu, kad su pandemijos iššūkiais susidūrę verslai neatsisako investicijų, nes inovacijos yra galimybė veiklos plėtrai po pandemijos.

Apklausa parodė, kad 44 proc. įmonių planuoja investicijas – maždaug tiek, kiek ir pernai. Padaugėjo įmonių, planuojančių investuoti nuo 10 iki 30 tūkst. eurų. Dar didesnes investicijas planuojančių įmonių dalis išlieka tokia pat, kaip ir prieš metus.

Daugiausia (20 proc.) įmonių ketina investuoti į produktų ir paslaugų tobulinimą, 13 proc. – į darbuotojų tobulėjimą, 13 proc. – į gamybos ar administracinių procesų automatizavimą, o 8 proc. svarsto apie verslo modelio kaitą.

Verslo ateitį be inovacijų šiandien mato 41 proc. įmonių (prieš metus 52 proc.). S. Gutauskaitė-Bubnelienė pastebi, kad šis rodiklis artėja prie Estijos, kur tik 36 proc. įmonių negalvoja apie inovacijas.

SEB užsakymu atliktame tyrime 2020-ųjų gruodį buvo apklausta 1,2 tūkst. Lietuvos, 764 Latvijos ir 1,1 tūkst. Estijos smulkių ir vidutinių įmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)