Viena jų R. Bolgovo mažojoje bendrijoje „Skonio kelionės“ įdarbinta oficialiai ir pateikė tai įrodantį „Sodros“ išrašą. Kitos dvi dirbo be sutarčių, tačiau apie savo darbo santykius įrodė pateikusios susirašinėjimus su R. Bolgovu, kuriuose prašoma sumokėti pinigus.

Pats R. Bolgovas interviu „Delfi“ visa tai neigė. Iš pradžių tvirtino, kad darbuotojų išvis neturi, po to prisiminė, kad vis dėlto turi. Visą beveik 7 minutes trukusį pokalbį pateikiame paskutinėje publikacijos dalyje. Deja, po klausimo apie skolas R. Bolgovas numetė ragelį.

Beje, po „Delfi“ skambučio su oficialiai įdarbinta mergina R. Bolgovas atsiskaitė. R. Bolgovui dirbusių merginų vardai pakeisti jų prašymu.

„Apgaudinėja darbuotojus“

„Jis apgaudinėja visus darbuotojus“, – taip pokalbį su „Delfi“ pradėjo Karolina (vardas pakeistas).

Ji pasakojo, kad lapkritį, prasidėjus antrajam karantinui, anksčiau pažinotas R. Bolgovas pats ją pakvietė pas save padirbėti.

„Sakė, kad tik kol kas nedarbina – gerai, galvoju. Atsiskaitinėjo kas savaitę. Nedarbino manęs pusantro mėnesio. Buvau tokia ne viena, ateidavo ir kitų žmonių, visi padirbdavo po dvi ar tris savaites. Tada sakydavo, kad jų nebereikia ir priimdavo kitus, kad nereikėtų mokėti. Jis visiems yra skoloje“, – tvirtino ji.

„Sodros“ duomenimis, MB „Skonio kelionės“ kovo 1 dieną turėjo 4 darbuotojus ir 3950 eurų skolą Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui.

29 metų amžiaus Karolina dėstė, kad jau nustojus dirbti kelis kartus reikalavo jai priklausančių 200 eurų.

„Delfi“ pateiktuose nuo sausio 8 iki vasario 22 dienos trukusiuose susirašinėjimuose R. Bolgovas randa vis naujų priežasčių, kodėl negali sumokėti. Tai jam „Sodra“ nuskaičiuoja visus pinigus, tai bankas užblokuoja sąskaitą. Galiausiai Karolina pati buvo užblokuota susirašinėjimų programėlėje.

Karolina tvirtino, kad R. Bolgovas skolingas ne tik jai.

Savo ruožtu G9 administracijos vadovė Vilija Duobaitė santykių su R. Bolgovu nekomentavo.

„Prekybos centras G9 vertina bendradarbiavimą su visais centro nuomininkais ir viešai nekomentuos atskirų nuomininkų sutartinių sąlygų ir/ar jų vykdymo“, – sakė ji.

Savo ruožtu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba „Delfi“ informavo, kad R. Bolgovo restoraną pastarąjį kartą tikrino 2020 metų spalį.

„Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamentas, vykdydamas maisto subjektų kontrolę, 2020 metų spalio mėnesį atliko jūsų minimo ūkio subjekto patikrinimą. Patikrinimo metu nustatyta žaliavų atsekamumo, saugos, laikymo sąlygų pažeidimų, kuriuos nurodyta pašalinti“, – nurodė tarnyba.

Pervedė po skambučio

27 metų Ana (vardas pakeistas), kitaip nei Karolina „Skonio kelionės“ buvo įdarbinta su sutartimi.

„Dirbau lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje. Susitarusi dėl 4 ar 5 eurų per valandą“, – prisiminė ji.

Po to mergina išėjo nemokamų atostogų, tačiau taip pat kelis mėnesius nesulaukė jai priklausančių 230 eurų iš R. Bolgovo.

„Penktadienį atsiuntė skrynšotą, kad vedė, bet vėl nieko nėra. Nežinau... Vieną siuntė, kad atmesta, dabar antrą atsiuntė. Nukirpo viršų, kur turėtų būti „patvirtinta“, – pasakojo Ana.

Ji „Delfi“ teigė, kad planuoja dar kelias dienas su R. Bolgovu susirašinėti, o po to kreiptis į „Sodrą“ arba Valstybinę darbo inspekciją. Tačiau to neprireikė.

„Vakar naktį atėjo man pinigai, tai matyt jau nemelavo paskutinį kartą“, – kitą dieną po „Delfi“ interviu su R. Bolgovu pranešė mergina.

Rašė beveik kiekvieną dieną

Trečioji mergina Izabelė (vardas pakeistas) jai priklausančius beveik 400 eurų iš R. Bolgovo pokalbio metu jau buvo gavusi. Jos manymu, tik dėl to, kad rašė jam beveik kiekvieną dieną.

„Galiu patvirtinti dėl atlyginimų. Aš pas jį dirbau tik mėnesį, bet jis man delsė sumokėti už jį du mėnesius“, – „Delfi“ sakė 31-erių Izabelė.

Ji sutarties pasirašiusi nebuvo. „Taip išėjo, kad be sutarties dirbome. Susitarimo būdu“, – paaiškino ji.

Izabelės pateiktame susirašinėjime, kuris truko nuo sausio 7 iki vasario 1 dienos, ji net septynis kartus teiraujasi dėl pinigų.

„Kada laukti pinigėlių?“ – R. Bolgovo klausė ji.

„Kokie dabar aferizmai vyksta“

Pateikiame visą „Delfi“ pokalbį su 44 metų R. Bolgovu.

– Į redakciją kreipėsi kelios buvusios Jūsų darbuotojos – skundžiasi, kad nesumokate joms atlyginimo.

– Tai kad aš neturiu darbuotojų.

– Neturite iš viso?

– Nu jo.

–„Sodros“ duomenimis, MB „Skonio kelionės“ yra 4 darbuotojai, o viena pašnekovė sakė, kad išvis be sutarties pas jus dirbo.

– Pirmą kartą girdžiu. Pas mane yra dabar visi ant prastovų oficialiai.

– O jūs nedirbate šiandien (kovo 1 dieną)?

– Ką?

– Ar dirbate šiandien?

– Aš dirbu pats. Žinoma.

– Vienas?

– Žinoma.

Ruslanas Bolgovas

– Gerai, o dėl tų darbuotojų? Vienos vardas Karolina, kita Ana (vardai pakeisti), kuri sako, kad Jūs skolingas jai 230 eurų.

– Nelabai suprantu, rimtai nelabai suprantu. Ana yra atostogose. O už visus praeitus yra sumokėta. Nesuprantu, iš kur čia informacija? Jūs greičiausiai kažką sumaišėte.

– Su Ruslanu Bolgovu kalbu?

– Taip, su Ruslanu Bolgovu. Ana pas mane yra apiforminta, bet ji dabar yra atostogose savo noru, nes ji negali būti ant prastovų, nes buvo nauja darbuotoja.

– Ji sakė, kad penktadienį siuntėte jai kažkokį skrynšotą, kad bandėte pervesti pinigų, bet niekaip nepavyksta.

– Kas jums pasakoja tokių nesąmonių? Jūs patikrinkite, kad čia tikrai Ana skambina, kaip jūs galite patikėti? Gal čia kažkoks neaišku koks žmogus paskambino? Pasakė esu toks ir toks, tas ir tas skolingas. Jūs patikrinkite informaciją, kad tikrai jums skambina Ana, o ne kažkokia aferistė. Jūs man garantuojate, kad čia Ana skambino?

– Taip.

– Garantuojate 100 proc., kad Ana skambino?

– Taip, garantuoju.

– Kaip jūs galite garantuoti, jei nematėte žmogaus?

– Pasitikiu žmogumi.

– Jūs neįsivaizduojate, kokie dabar aferizmai vyksta. Jūs dabar skambinate, iš kur man žinoti, kad čia tikrai iš „Delfi“.

– Visi taip sako, kai jau nebeturi, ką atsakyti.

– Ne visi taip sako.

– Jūs tikrai nesate gyvenime turėjęs darbuotojų, kurie dirbtų be sutarčių?

– Ne, tikrai neturiu. Kam jiems reikia tų sutarčių, jei aš 25 kvadratų „bistro“. Kam man reikia darbuotojų be sutarčių? Viena ant prastovų yra, viena virėja Viktorija – ant biuletenio, Jekaterina ant prastovų. Kam man reikia 25 kv. m kioskui tiek darbuotojų?

– Oficialiai yra 4 darbuotojai, išvardijote tris, kas dar vienas?

– Aš!

– Negalite būti mažosios bendrijos darbuotoju, Jūs savininkas esate.

– Bet aš dirbu pats, galite ateiti kiekvieną dieną, pamatyti mane 8 val. ryte.

– Jūs steigėjas mažojoje bendrijoje ir negalite būti jos darbuotoju.

– Žinote, kas aš pagal profesiją?

– Kas?

– Aš virtuvės šefas.

– O kas savininkas?

– Aš savininkas. Kodėl negali savininkas dirbti?

– Gali, bet „Sodroje“ Jūs neužsiregistravęs kaip darbuotojas.

– Jo, bet dirbti galiu?

– Bet „Sodros“ duomenys rodo, kad yra keturi darbuotojai.

– Jo jo, viena yra Natalija, bet ji daro administracinį darbą, dirba tik ketvirtadaliu etato. Yra Jekaterina, kuri ant prastovų, yra (neaiškiai kalba – „Delfi“), kuri dabar biuletenyje, yra Ana, kuri dabar atostogose. Ji negalėjo jums skambinti niekaip, neseniai su ja susirašinėjome, kad nuo balandžio ateis į darbą.

– O Karolina? (vardas pakeistas)

– Kas yra Karolina?

– Irgi buvusi Jūsų darbuotoja.

– Karolinos darbuotojos tikrai neturėjau. Kažką klystate.

– O Izabelės (vardas pakeistas) darbuotojos nesate turėjęs?

– Ne, Izabelės irgi neturėjau.

– Kodėl tos merginos sako, kad dirbo Jums?

– Paklauskite jų.

Ruslanas Bolgovas

– Bando apgauti čia kažką tai?

– Manau, tikrai bando apgauti.

– O kokiu tikslu?

– Gaunu tokių visokių skambučių.

– Kas dar paskambina?

– Nelabai suprantu. Jums visą sąrašą pasakyti?

– Pavyzdį galite pateikti.

– Čia mano asmeninis gyvenimas. Aš jūsų nepažįstu, nesuprantu, kas čia skambina. Gal jūs irgi koks nors aferistas.

– Ko aš iš jūsų norėčiau?

– Ką aš žinau.

– Sakėte, kad dirbate šiandien.

– Taip.

– Kaip verslas sekasi šiuo metu?

– Koks jūsų reikalas.

– Šiaip įdomu.

– O man neįdomu, galiu neatsakinėti į jūsų klausimus. Aš jūsų nepažįstu, aš galiu papasakoti savo draugams, artimiesiems, o jūsų nepažįstu. Nežinau, kas jūs toks.

– Tvarkoje, o neturite dar kokių nors skolų?

– Kas yra?! (numeta ragelį)

Juridinių asmenų registro duomenimis, MB „Skonio kelionės“ 2019 metais gavo 60,6 tūkst. eurų pajamų, uždirbo 12,2 tūkst. eurų grynojo pelno.

„RB Kitchen“ karantino metu maistą gamina išsinešimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)