Kaip praneša Užimtumo tarnyba, tarp specialistų šiemet taip pat bus paklausūs pardavimo ekspertai, sandėliavimo tarnybos tarnautojai bei socialiniai darbuotojai. Aukštesnės nei vidutinės įsidarbinimo galimybės prognozuojamos ir specialiųjų poreikių mokinių mokymo, ikimokyklinio bei pradinio ugdymo mokytojams.

„Skirtingai nuo praėjusių metų, šiemet labiau akcentuojamas pardavimo atstovų – pardavimo agentų ir vadybininkų – poreikis. Kitų didelių netikėtumų, nepaisant įmonių patiriamų iššūkių ir pokyčių, šių metų įsidarbinimo galimybių barometras nerodo. Kaip ir pernai, darbdaviai bei darbo rinkos ekspertai akcentuoja statybos darbininkų, medienos ir metalo staklių bei žemės darbų mašinų operatorių, krovinių transporto vairuotojų, mėsininkų ir žuvų darinėtojų poreikį“, – sakė Užimtumo tarnybos Stebėsenos ir analizės skyriaus vedėja Jurgita Zemblytė.

Pasak J. Zemblytės, geros įsidarbinimo galimybės tikėtinos inžinerijos specialistams, bendrosios praktikos gydytojams ir gydytojams specialistams, slaugos specialistams. Kvalifikuotų darbininkų ir paslaugų darbuotojų grupėje aukštesnės nei vidutinės įsidarbinimo galimybės tikėtinos profesijoms, sietinomis su statybų veiklomis.

Kaip ir praėjusiais metais, aukštesnės nei vidutinės įsidarbinimo galimybės numatomos medienos ir metalo apdirbimo staklių derintojams ir operatoriams bei žemės darbų ir panašių mašinų operatoriams.
Didesnės nei vidutinės įsidarbinimo galimybės tikėtinos pramonės ir žemės ūkio mašinų mechanikams ir taisytojams, atsakingiems už mechaninės įrangos derinimą, montavimą, tikrinimą, priežiūrą ir taisymą. Taip pat – elektromechanikams ir elektromonteriams.

Tuo metu mažesnės nei vidutinės įsidarbinimo galimybės specialistų ir vadovų grupėje numatomos atsakymų į užklausas ir informavimo tarnautojams, duomenų įvesties operatoriams, geologams ir geofizikams, įmonių, įstaigų ir organizacijų vadovams, kartografams ir topografams, miestų ir kelių eismo planuotojams, neformaliojo švietimo meninio ugdymo mokytojams.

Taip pat sunkiau rasti darbą gali būti apsaugos darbuotojams, elektrinės ir elektroninės įrangos surinkėjams, garo variklių ir katilų operatoriams, gyvulių augintojams, kirpėjams, kosmetikams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, pieno produktų gamintojams, popieriaus plaušienos paruošimo ir popieriaus gamybos įrenginių operatoriams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)