Pagal esamą projektą siūloma nustatyti, kad kompensaciją prekiautojai turgavietėse galės gauti jei atitiks kelias sąlygas: yra nukentėjęs nuo koronaviruso (COVID-19), taip pat nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. iki 2020 m. gruodžio 16 d. buvo įgijęs verslo liudijimą arba įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą, ir yra pateikęs metinę pajamų deklaraciją už 2019 metus, jei tokią prievolę turėjo.

Kvietimą dėl paramos skelbtų Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), kuri taipogi sudarytų ir finansuoti tinkamų turgavietės prekiautojų sąrašą.

Turgavietės prekiautojas, siekdamas gauti kompensaciją, VMI „Mano VMI“ autorizuotų paslaugų srityje turi užpildyti nustatytos formos paraišką. VMI kartą per savaitę sudarytą potencialiai tinkamų finansuoti turgavietės prekiautojų sąrašą teikia Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA)“, – teigiama projekto dokumente.

Galutinį sprendimą dėl paramos skyrimo priimtų Ekonomikos ir inovacijų ministerija, o kompensacijos dydis sudarytų 300 eurų.

„Kompensacijos dydis nustatytas atsižvelgiant į tai, kad viena turgavietės prekybos vieta mėnesiui vidutiniškai kainuoja 155 Eur“, – rašoma projekte

Jei Vyriausybė aprašą patvirtins, vienas prekiautojas galės dėl šios paramos kreiptis tik vieną kartą, nepriklausomai nuo turimų prekyviečių skaičiaus.

Priemonei įgyvendinti skirti 2 mln. eurų – jų pakaktų 6,67 tūkst. prekybininkų paremti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)