„Šiomis dienomis buvo paviešinta labai daug asmens duomenų iš įvairių lietuviškų interneto svetainių. Tiesa ta, kad nėra nepažeidžiamų sistemų, yra per mažai laiko, per mažai žinių arba per mažai noro jas pažeisti.

Deja, nors mes turbūt esame pamišę dėl saugumo, yra tikimybė, kad mūsų duomenų bazės saugumas buvo pažeistas“, – rašoma išplatintame pranešime.

Kaip informuoja įmonės atstovai, šį penktadienį (2021.02.26) buvo gautas pranešimas, kad duomenų bazės saugumas yra pažeistas.

„Nedelsiant pradėjome šio įvykio tyrimą, ėmėmės visų saugumo priemonių, siekiant maksimaliai apsaugoti jūsų asmens duomenis ir paslaugas jei informacija pasitvirtintų. Vėliau mums buvo pateiktas duomenų bazės fragmentas, tačiau jame nesimatė asmens duomenų. Asmuo pranešęs nenurodė ar jam žinomi asmens duomenys“, – informuoja įmonė.

Galimai buvo nutekinti tokie duomenys: vardas, Pavardė, adresas, telefono numeris, el. pašto adresas, koduotas prisijungimo prie paskyros slaptažodis, bei informacija kokie domenai jums priklauso.

-- Kokie duomenys negalėjo nutekėti?

Asmens kodas (nekaupiame ir registracijos metu neprašome).
Asmens dokumento kopija (nekaupiame).
Kreditinių kortelių duomenys (nekaupiame).
Prisijungimo slaptažodžiai prie hostingo paslaugų (nekaupiame).
Prisijungimo slaptažodžiai prie svetainių (nekaupiame).
Prisijungimo slaptažodžiai prie el. pašto dėžučių (nekaupiame).

Įmonės atstovai tikina, kad su pavogta informacija neįmanoma pavogti turimus domenus.

„Ne, tokios galimybės nėra. Nors ir neturime informacijos, kad duomenys yra nutekėję pakeitėme visų domenų autorizacijos kodus. Net jeigu informacija pasitvirtintų, būtų paviešinta, jūsų domenai saugūs, seni autorizacijos kodai yra negaliojantys, beverčiai, panaikinti“, – informuoja įmonė.

Įmonė prašo nelaukti ir pasikeisti slaptažodžius, kur įmanoma įsijungti dviejų lygių autentifikaciją (2FA).

Taip pat perspėjama, kad gali padaugėti SPAM laiškų ar reklaminių skambučių telefonu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)