„Ir taip toje teritorijoje nebuvo galima statyti gyvenamųjų namų, ir tuo susitarimu nebuvo suteikta tokia teisė. Mes tą dalyką teisme pabrėžėme, kad, kol Vyriausybės sutikimo nesame gavę, apie gyvenamųjų namų statybą negalime kalbėti“, - teismo sprendimą DELFI komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius Jovitas Elzbergas.

Anot jo, netekęs galios susitarimo punktas tik nustatė gaires, kad reikia įvertinti galimybes ir pradėti namų statybų planavimo procesą.

„Žinant ažiotažą šiuo klausimu, sunku pasakyti, kaip bus. Dabar yra trys mėnesiai kasaciniam skundui, ar pasinaudosime galimybe, nežinau. Pirmiausiai reikia įvertinti, ar yra tikslas skųsti“, - teigė J. Elzbergas.

Apeliacinio teismo sprendimai įsiteisėja juos paskelbus, tačiau jie per 3 mėnesius gali būti skundžiami Lietuvos Aukščiausiajam teismui kasacine tvarka.

„Rubicon Group“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas DELFI sakė, kad dar reikia susipažinti su jo motyvais, kad galėtų pakomentuoti, tačiau sprendimas bus skundžiamas bet kokiu atveju.

Ginčą sukėlusį sklypą Vyriausybė 1999 metais perdavė Vilniaus savivaldybei, ši - pramogų centrui "Ogmios Astra" (dabartiniam "Vilniaus pramogų parkas), kurią vėliau įsigijo "Rubicon".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją