Finansų rinkos priežiūros tarnyba nustatė, kad finansų maklerio įmonėje įdiegtos kliento pažinimo procedūros, susijusios su politiškai pažeidžiamų (paveikiamų) asmenų (angl. Politically Exposed Person, PEP) nustatymu, turėjo trūkumų. Už šį pažeidimą įmonei skirtas įspėjimas.

Inspektavimo metu taip pat buvo konstatuoti pažeidimai, susiję su tarptautinių finansinių sankcijų stebėsenos reikalavimų vykdymu bei nuolatine kliento dalykinių santykių ir sandorių stebėsena inspektavimo laikotarpiu. Įvertinęs pažeidimų pobūdį ir atsižvelgęs į atsakomybę lengvinančias aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė bendrovei 40 tūkst. Eur baudą ir įpareigojo iki 2021 m. balandžio 30 d. pašalinti nustatytus klientų dalykinių santykių ir sandorių stebėsenos pažeidimus.

UAB „Orion securities“ informavo Finansų rinkos priežiūros tarnybą, kad ėmėsi veiksmų šalinti inspektavimo metu nustatytus pažeidimus ir dalį pažeidimų jau pašalino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)