Lietuvos banko uždarojo tipo informuotiesiems investuotojams skirto investicijų fondo licenciją gavęs „Capitalica Green Logistics Fund“ investuos į jau pastatytus žaliosios koncepcijos logistikos centrus, esančius prie didžiųjų miestų bei pagrindinių magistralių Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Baltijos regionas vystosi itin sparčiai, o logistikos objektų kainos santykinai kur kas patrauklesnės palyginti su Vakarų Europa. Šis sektorius išliko atsparus pasaulinės pandemijos kontekste – prekių judėjimas nesustojo, o elektroninės prekybos apimtys toliau augo bei augs ateityje“, – pranešime teigė „Capitalica Asset Management“ generalinis direktorius Andrius Barštys.

Pasak jo, tyrimai rodo, kad pandemijai nuslūgus įprotis pirkti internetu išliks, todėl augs ir prekių srautai logistikoje ir investicijos į šią sritį įgyja strateginį pranašumą prieš tradicinės mažmeninės prekybos NT.

„Naujasis fondas orientuosis į žaliuosius logistikos centrus ir sandėlius, pastatytus ir eksploatuojamus laikantis aukščiausių energetinio efektyvumo, aplinkosaugos, taršos ir triukšmo mažinimo standartų“, – sakė A. Barštys.

„Capitalica Asset Management“, valdanti komercinį NT Baltijos šalyse, taip pat kontroliuoja investicinę bendrovę „Capitalica Baltic Real Estate Fund I“ – ji valdo Vilniaus verslo centrą „135“, Kauno verslo centrą „Kauno dokas“, Klaipėdos prekybos centrą „Luizė“, taip pat plėtoja verslo pastatų kompleksą „Verde“ Rygoje.

70 proc. įmonės akcijų priklauso SBA, 30 proc. – A. Barščio įmonei „Fox Holdings“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)