Klaipėdos apygardos teismas vasario 19 dieną areštavo dalį bendrovės „Mėmelio uostas“ valdomų Žvejų gatvėje esančio pastato komercinių patalpų, nes bendrovė daugiau nei trejus metus nemoka nuomos mokesčio už 10 arų valstybinės žemės.

„Teismo vertinimu, nesiėmus laikinųjų apsaugos priemonių, teismo sprendimo, galimai tenkinančio ieškinį, įvykdymas gali pasunkėti arba pasidaryti neįmanomas“, – rašoma teismo nutartyje.

Klaipėdos savivaldybė teismo prašo iš bendrovės priteisti beveik 147 tūkst. eurų nesumokėto mokesčio bei 7 tūkst. eurų delspinigių.

„Nuo 2017 metų lapkričio įmonė nemoka žemės nuomos mokesčio, o pardavinėja turtą – jau 32 patalpos pastate parduotos, liko tik keturios – pirmas aukštas. Tai mums nesinori, kad būtų taip, kad įmonė išsiparduoda turtą ir bankrutuoja, užsidaro, o mes liekam be pinigų, nors ir prisiteisiam“, – BNS sakė Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vyriausiasis specialistas Linas Ališauskas.

Anot jo, „Mėmelio uostas“ nuo statybų užbaigimo į savivaldybę nesikreipė dėl mokesčio mokėjimo problemų.

„Tikslas nėra kažką žlugdyti. Sąskaitų nelietėme, tik nekilnojamąjį turtą, kuris niekam neįkeistas ir neareštuotas, tai yra, paėmėme vienas komercines patalpas, kurios niekam neįkeistos ir beveik idealiai atitinka skolos sumą. Todėl teismas ir sutiko su mūsų argumentais“, – aiškino L. Ališauskas.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Mėmelio uostas“ direktorius Artūras Sėlenis savivaldybės ieškinį bendrovei vadina „totaliniu nesusipratimu“ ir žada bylinėtis.

„Mes dabar jas (laikinąsias apsaugos priemones – BNS) apskųsime, ir toliau bylinėsimės dėl pačio mokesčio dydžio, kadangi savivaldybės skaičiavimai yra totaliai neteisingi, nes dalį žemės mes jau esame išsipirkę 2019 metais“, – BNS teigė A. Sėlenis.

Pasak jo, skola galėjo atsirasti dėl to, kad savivaldybė neturi visų duomenų.

„Mes įsigijome bankrutavusios įmonės turtą (pastatą Žvejų g. 4 – BNS) su visais žemės ir nuomos susitarimais. Pabaigėme šio objekto įrengimą. Pardavus butus gyventojai persirašė ant savęs žemę, o mes išsimokėtinai išsipirkinėjame savo komercinių patalpų dalį. Savivaldybė nesusikalba su kadastru ir tų išpirkimų nemato. Advokatai dabar aiškinasi ir skaičiuoja, ar mes esame, ar nesame skolingi, bet faktas, kad dėl to teks ilgai bylinėtis ir įrodinėti“, – sakė „Mėmelio uosto“ vadovas.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, apie 3,2 tūkst. kv. metrų ploto keturių aukštų gyvenamąjį pastatą su komercinėmis patalpomis valdo keliolika fizinių ir juridinių asmenų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)