„SPA viešbučiai dirbo ir vasarą, rudenį, tai pagerino užimtumą. Kalbant apie didžiųjjų miestų viešbučius, apyvarta yra kritusi nuo 90 ir iki 100 proc.“ – laidoje „Delfi diena“ sakė ji.

Anot E. Šiškausienės, šiuo metu miestuose dirba po keletą viešbučių, kurie siūlo ilgalaikę nakvynę arba priima svečius, sportininkus ar Baltarusijos specialistus, atvykusius dirbti.

„Yra užimta daugiausiai 10 proc. kambarių, kurie atidaryti“, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

„Darbu to pavadinti negalima, tai labiau veikla ir toks vegetavimas. Iš tiesų situacija labai sudėtinga“, – pridūrė ji.

Evalda Šiškauskienė

Pasak E. Šiškauskienės, situaciją apsunkina ir negaunama valdžios žadėta parama.

„Kalbant apie subsidijas, viešbučiai, verslo viešbučiai miestuose dar yra nesulaukę jokios paramos nuo kovo 16 dienos praėjusių metų“, – teigė ji.

Labiausiai, pasak E. Šiškauskienės, verslininkus pribloškė planai dėl antros subsidijų paketo.

„Derėjomės dėl vieno paketo ir praeitą savaitę sužinojome, kad Vyriausybėje buvo paskelbtas visiškai kitas pasiūlymas, kuris uždėjo 100 000 „lubas“. Tie, kuriems apyvarta krito daugiausiai, nuo 70 iki 100 procentų, gaus ypač mažas subsidijas tuo metu, kai labiausiai jų reikia“, – aiškino E. Šiškauskienė.

Jos teigimu, jau kalbama ir apie streikus.

„Situacija yra katastrofiška. Vyksta kalbos ir apie streiką kovo 16 dieną, nes realiai, išskyrus prastovas, kurios skirtos darbuotojams, paskolas ir atidėtus mokesčius, mūsų sektorius pagalbos negavo“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo E. Šiškauskienė.

Jos manymu, ateinantis sezonas taip pat bus labai sudėtingas. Tikimasi, sulaukti turistų bent iš kaimyninių valstybių – Latvijos, Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)