Blokas 2017 m. atsisakė tarptinklinio ryšio mokesčių, kėlusių galvos skausmą mobiliųjų duomenų vartotojams, keliaujantiems tarp Europos šalių. Šis žingsnis laikomas viena didžiausių ES sėkmių.
Dabartinės taisyklės turėjo nustoti galioti 2022 metais, dabar EK siūlo jas pratęsti dešimtmečiu.

„Tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimas yra puikus pavyzdys, kaip ES palaiko milijonų piliečių ryšius ir pagerina jų gyvenimus“, – sakoma ES už konkurenciją atsakingos komisarės Margrethe Vestager pranešime.

„Pagal naujas taisykles, tarptinklinis ryšys galės veikti be papildomų mokesčių ir netgi pagerės“, – priduriama M. Vestager pranešime.

EK teigė, kad naujuoju reglamentu siekiama užtikrinti, kad „vartotojai užsienyje, kur pasiekiami lygiaverčiai tinklai, galėtų mėgautis tokia pat mobiliųjų duomenų kokybe kaip namuose.“

ES turimais duomenimis, tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimas išaugino naudojimąsi mobiliaisiais duomenimis – 2019 m. vasarą, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2016 m., naudojimas buvo išaugęs 17 kartų.

Dabartinis reglamentas apima ir tokias ES nepriklausančias šalis, kaip Islandiją, Lichtenšteiną ir Norvegiją, tačiau nebeapima Didžiosios Britanijos po šios galutinio išstojimo iš Bendrijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)