Finansų ministerija siūlys nustatyti mokesčių mokėtojams pareigą nuolat teikti atsiskaitymų už parduodamas prekes ir suteikiamas paslaugas duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai, sudaryti prielaidas duomenis teikti ir naudoti elektroninėje erdvėje.

Ministerija siūlys nustatyti priemones, kurios prisidėtų prie sisteminės rizikos, kylančios dėl didelės koncentracijos Lietuvos bankų sektoriuje, mažinimo.

„Nustatyti sisteminės rizikos vertinimo taisyklę, pagal kurią visais bankų koncentracijos atvejais būtų privaloma gauti priežiūros institucijos (Lietuvos banko) sutikimą, t. y. banką reorganizuojant jungimo būdu, vykstant reikšmingos banko turto dalies įsigijimui (banko turto dalis bankų sistemoje padidės daugiau nei 1 procentiniu punktu) arba sudarant sandorį, pagal kurį vienas bankas įsigis kito banko kvalifikuotąją įstatinio kapitalo arba balsavimo teisių dalį”, – teigia ministerija.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlys nustatyti, kad asmenims, kuriems motinystės, tėvystės, vaiko priežiūros išmokos sumažėjo dėl to, kad šie karantino laikotarpiu buvo prastovose, minėtos išmokos apskaičiuojamos iš laikotarpio, buvusio iki karantino paskelbimo. Ši tvarka bus taikoma ir savarankiškai dirbantiems, kurių veikla ir pajamos sumažėjo dėl karantino.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlys įtvirtinti naują leidimo laikinai gyventi Lietuvoje teisinį pagrindą, kai investuotojas šalyje vykdo naujas investicijas ir kuria naujas darbo vietas, į kurias perkelia ir savo ar savo įmonių grupės darbuotojus iš trečiųjų šalių.

„Pagal naują teisinį pagrindą dėl leidimo laikinai gyventi Lietuvoje išdavimo galės kreiptis visi perkeliami įmonės ar įmonių grupės darbuotojai. Užsieniečiui nereikės gauti leidimo dirbti ir jo kvalifikacijos ar darbo patirties atitikties nevertins valstybės institucijos. Leidimas laikinai gyventi šeimos nariui numatoma išduoti tokiam pačiam laikotarpiui kaip ir užsieniečiui, atvykstančiam dirbti“, – teigia ministerija.

Ministerija taip pat siūlys, kad visų Lietuvoje registruojamų įmonių asmenų pavadinimai galėtų būti sudaromi užsienio kalba lotynų kalbos abėcėlės raidėmis.

Aplinkos ministerija siūlys sukurti efektyvesnę komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų apmokestinimo sistemą, detaliai reglamentuojant komunalinių atliekų tvarkymo paslaugos kainos nustatymo, paskirstymo ir atskaitomybės tvarką.

„Šiuo metu komunalinių atliekų tvarkymo paslauga yra vienintelė viešoji paslauga, kurios kainodara nereguliuojama bei nevykdoma priežiūra. Taip pat iki šiol nereglamentuota ir pagrįsta tik sutartiniais santykiais atliekų deginimo kainodara“, – teigia ministerija.

Ministerija taip pat siūlys nustatyti kriterijus, pagal kuriuos transporto priemonės būtų pripažįstamos eksploatuoti netinkamomis transporto priemonėmis, t. y. atliekomis.

Susisiekimo ministerija siūlys įteisinti vieną elektroninį langelį valstybės mastu ir padidinti viešojo sektoriaus efektyvumą – modernizuoti ir skaitmeninti procesus: įteisinti asmenų Nacionalinės elektroninių siuntų pristatymo, naudojant pašto tinklą, informacinės sistemos elektroninio pristatymo dėžutes, kurių adresas būtų naudojamas siekiant efektyviau gauti teikiamas viešąsias, administracines ir kitas paslaugas, sudaryti teisines sąlygas, užtikrinančias, kad visas viešojo administravimo subjektų susirašinėjimas su asmenimis pirmiausia vyktų elektroninių ryšių priemonėmis.

Žemės ūkio ministerija siūlys perduoti gyvūnų augintinių gerovės klausimus Aplinkos ministerijai.