„Gerbiame aplinką, kurioje gyvename ir dirbame, taip pat mums svarbi pirkėjų nuomonė ir gyvūnų gerove besirūpinančių organizacijų rekomendacijos. Atsižvelgdami į šiuos aspektus, nusprendėme pirmieji iš prekybos tinklų kulinarijos gaminiuose nebenaudoti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Tikimės, kad mūsų pavyzdys paskatins ir kitus verslus daugiau dėmesio skirti gyvūnų gerovei“, – pranešime žiniasklaidai cituojama N. Kvietkauskaitė.

Pasak N. Kvietkauskaitės, įgyvendinant sprendimą atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių ir naudoti tik ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, iškilo ir tam tikrų iššūkių. Susidūrus su ribota antros kategorijos kiaušinių pasiūla rinkoje, teko peržiūrėti tiekimo grandinę.

Bendrovė taip pat informuoja, kad nors šių kiaušinių kaina rinkoje yra didesnė, „Iki“ kulinarijos gaminių pardavimo kainai tai įtakos neturės.

Prekybos tinklas skaičiuoja, kad kasmet vien kulinarijos gaminiams sunaudojama daugiau kaip 100 tūkst. kilogramų kiaušinių. Būtent visą šį didžiulį kiekį kiaušinių „Iki“ kulinarijos cechui nuo šiol tieks ant kraiko laikomų vištų kiaušinių augintojai. Pasak N. Kvietkauskaitės, planuojama ateityje narvuose laikomų vištų kiaušinių nenaudoti ir konditerijos gaminiuose. Prekybos tinklas „Iki“ planuoja visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių iki 2025 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)