Nacionalinis statistikos biuras (ONS) antradienį sakė, kad nedarbas spalio–gruodžio menėsiais pasiekė 5,1 proc. Šis skaičius 0,1 proc. didesnis nei ankstesnį ketvirtį ir didžiausias nuo 2016 m.
Tai reiškia, kad spalio–gruodžio mėnesiais šalyje darbo neturėjo iš viso 1,7 mln. žmonių. Palyginti su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, šis skaičius yra 455 tūkst. didesnis.

Visose keturiose JK šalyse tuo laikotarpiu įsigaliojo nauji karantinai, privertę užsidaryti nebūtinąjį verslą.

Įprastai aktyvus šventinių apsipirkimų sezonas patyrė skaudų smūgį dėl Anglijoje lapkritį įvesto visuotinio karantino, dėl spalį Velse galiojusio dviejų savaičių trukmės karantino, spalio–lapkričio mėnesiais Šiaurės Airijoje galiojusios komendanto valandos ir kitų priemonių bei lapkritį Škotijoje sugriežtintų apribojimų.

Visose šiose šalyse gruodį pakartotinai įsigaliojo visuotiniai karantinai ar griežti apribojimai.
Mažmeninės prekybos tyrimų centras sakė, kad dėl šios priežasties šešių savaičių laikotarpiu, apimančiu Kalėdas, šalies mažmenininkų pardavimai sumažėjo 12,7 proc.

Sausį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, darbą turėjo 726 tūkst. mažiau žmonių, iš jų 425 tūkst. yra jaunesni nei 25 metų.

Tačiau sausį buvo pasamdyta 83 tūkst. darbuotojų daugiau nei ankstesnį mėnesį. Pasak ONS, tai jau antras iš eilės mėnesinis prieaugis, tačiau jis rodo, kad atsigavimas po krizės bus lėtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)