„Aš asmeniškai [šį siūlymą] vertinu teigiamai, pirkėjai, esu įsitikinęs, vertins neigiamai, o darbuotojai – net nežinau“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo jis.

„Tikriausiai atleistume apie 100 darbuotojų, bet tų darbuotojų, kurie liktų, efektyvumas pakiltų ir darbo užmokestis jiems taip pat padidėtų“, – sakė D. Dundulis.

Jis taip pat pridūrė, kad šis siūlymas jam atrodo populistinis, nors įgyvendinti jį ir įmanoma.

„Nuo pirmadienio iki šeštadienio mes dirbtume 11 valandų, o sekmadienį – 10 valandų. Tai tikrai gana realus siūlymas“, – kalbėjo „Norfos“ įmonių grupės savininkas.

Dainius Dundulis

Vienas iš tokias Vietos savivaldos ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisas įregistravusių Seimo narių Gintautas Paluckas sako, kad siūlymas kilo dėl kelių priežasčių.

„Pirmoji – didinti savivaldybių savarankiškumą priimant sprendimus. Taip pat yra siekis sukurti šiek tiek daugiau erdvės smulkiems prekeiviams ir smulkiam verslui“, – teigė Socialdemokratų frakcijos narys.

Jo manymu, nereikėtų šio siūlymo sieti su neišvengiamais darbuotojų atleidimais.

„Šiandien kai kurie prekybos centrai ieško darbuotojų, jų neranda arba veža net už 100 km spinduliu, todėl kalbėti, kad visi kažką atleistų, matyt, nėra visiškai tikslu, tuo labiau, kad daugelis didžiųjų prekybos centrų mėgina įvesti ir automatines atsiskaitymo kasas, kas ilgainiui taip pat darbo jėgos poreikį tikrai mažins. Tie procesai, mano galva, yra iš esmės neišvengiami“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo G. Paluckas.

Kaip pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Elta“, siūloma reglamentuoti, kad laikytis nustatyto grafiko turėtų ir prekybos centrai ir prekybos centrų nuomininkai, nepriklausomai nuo jų veiklos pobūdžio.

„120 kv. m. riba pasirinkta dėl to, kadangi parduotuvės, kurių plotas viršija šį dydį, priklauso didelę rinkos galią turinčioms mažmenine maisto produktų, gėrimų, tabako gaminių prekyba užsiimančioms įmonėms, kurių šiuo metu Lietuvoje yra 5: „Palink“, „Rimi Lietuva“, „Norfos mažmena“/„Rivona“, „Lidl Lietuva“, „Maxima Lt“. Savivaldybės tokiai prekybai išduotų licencijas su numatytu prekybos laiku.

Naujas teisinis reguliavimas, kaip siūloma, įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d.

Šiuo metu nespecializuotų prekybos vietų, apimančių prekybą maisto prekėmis, alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais, darbo laikas nėra licencijuojamas, taip pat nėra numatyta ir administracinė atsakomybė už darbo laiko pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)