Nemokamai „Revolut“ besinaudojantiems klientams planuojamos permainos. Atsiranda papildomas limitas nemokamam pinigų išgryninimui – ne daugiau nei 5 kartai per mėnesį. Bendros išgryninamos sumos limitas – 200 eurų – lieka nepakitęs, bendrovė pranešė savo klientams išsiųstuose laiškuose.

Viršijus 200 eurų sumą, arba viršijus 5 kartų limitą per mėnesį, taikomas 2 procentų išgryninimo mokestis, bet ne mažesnis nei 1 euras. Tokie limitai bus taikomi nemokamo „Standartinio“ plano naudotojams nuo balandžio 23 dienos.

Tie, kurie naudojasi mokamais planais „Plus“, „Premium arba „Metal“ ir toliau galės pinigus gryninti neribotą skaičių, o viršijus atskirus sumos limitus, kurie svyruoja nuo 200 iki 800 eurų, taip pat atsiras minimalus 1 euro išgryninimo mokestis, arba bus atskaitomi 2 procentai nuo sumos, kaip iki šiol.

Atsiranda permainų ir atliekant tarptautinius mokėjimus, išeinančius už SEPA erdvės, arba atliekant tarptautinius mokėjimus kita valiuta nei eurai. Tokie pavedimai kainuos nuo 0,3 iki 5 Eur, priklausomai nuo pavedimo sumos ir valstybės.

Nemokamo standartinio ir „Plus“ plano naudotojai nebegalės atlikti vieno nemokamo tarptautinio mokėjimo per mėnesį.

Iki šiol programėlėje buvo galima pasirinkti dviejų rūšių tarptautinius pavedimus: tarpvalstybinius ir SWIFT mokėjimus, pastarieji kainuodavo 3-5 Eur, priklausomai nuo valiutos. Ateityje liks tik viena tarptautinių mokėjimų funkcija.

„Premium“ ir „Metal“ planus įsigiję klientai galės atlikti atitinkamai vieną ir tris tarptautinius mokėjimus be mokesčio.

„Revolut“ patikina, kad 90 proc. mokėjimų ir toliau liks nemokami. Nereikės mokėti už mokėjimus vietine valiuta į vietinius bankus, taip pat visus mokėjimus SEPA erdvėje – tai apima euro zonos valstybes, Europos ekonominę erdvę, Jungtinę Karalystę, Šveicariją. Nemokamus mokėjimus bus galima atlikti „Revolut“ naudotojams bet kurioje pasaulio valstybėje.

„Dalį pokyčių lemia tai, kaip dėl pasaulinės pandemijos pasikeitė žmonių gyvenimas ir finansinė elgsena. Stengiamės, kad populiariausios kasdieninės bankininkystės paslaugos klientams būtų kuo pigesnės, apmokestinsime tik dalį operacijų, kuriomis klientai naudojasi retai arba jos yra aktualios tik mažam klientų ratui“ , – „Delfi“ atsiųstame komentare paaiškina „Revolut“.

Keičia kortelės pristatymo įkainius

Anksčiau „Revolut“ už kortelės pristatymas standartinio plano naudotojams kainavo 4,99 svarus sterlingų, arba atitinkamą sumą eurais.

Dabar pristatymo mokestis priklausys nuo vietovės, į kurią užsakoma kortelė – nuo balandžio 23 dienos užsakant kortelę mokestis bus nurodytas „Revolut“ programėlėje.

Be pristatymo mokesčio, taikomas papildomas 6 eurų mokestis už keičiamą kortelę (pirmoji kortelė būna nemokama), šiuo metu nurodoma „Revolut“ svetainėje.

„Revolut“ vartotojams siūlo keturis planus: nemokamą, už 2,99 Eur, už 7,99 ir už 13,99 Eur per mėnesį. Brangesni planai siūlo didesnius limitus nemokamai išgryninant lėšas bankomatuose, pirkinių apsaugą, draudimą ir kitas papildomas paslaugas.

Standartinio plano naudotojams „Revolut“ programėlėje pagrindinėmis pasaulio valiutomis darbo dienomis galima atlikti keitimo operacijas nemokamai, iki 1000 eurų sumos – sumą viršijus taikomas 0,5 proc. sąžiningo naudojimo mokestis. Šis mokestis netaikomas mokamų planų vartotojams. Papildomi mokesčiai taikomi savaitgaliais, ar operacijoms su rečiau naudojamomis valiutomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)