Po šių pakeitimų tuo atveju, kai keičiamas uždarojo tipo specialiojo KIS depozitoriumas, šiems pakeitimams prieštaravę KIS dalyviai neįgaus teisės reikalauti, kad šio KIS valdymo įmonė išpirktų jiems priklausančius KIS investicinius vienetus ar akcijas, pranešė LB.

Anot centrinio banko, toks pakeitimas turėtų paskatinti konkurenciją depozitoriumų rinkoje ir leisti valdymo įmonėms ieškoti geriausio ir investuotojams tinkamiausio paslaugų teikėjo.

Esminiu KIS veiklos pasikeitimu nebus laikomi ir tokie atvejai, kai, pavyzdžiui, bus paskiriamas ar keičiamas KIS investicinių vienetų ar akcijų platintojas.

Be to, Lietuvos banko valdyba pritarė siūlymui nustatyti papildomus suderintųjų ir specialiųjų KIS prospektų, taip pat pensijų fondų, suderintųjų ir specialiųjų KIS subjektų metų ataskaitų reikalavimus. Po šių pakeitimų KIS dokumentuose bus atskleidžiama su tvarumu susijusi informacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)