„Mūsu šeima (R. Petrikienės sutuoktinis yra verslininkas Raimundas Petrikas – BNS) į nekilnojamąjį turtą investuoja jau ne vienerius metus ir mums šita gamykla buvo įdomi daugiau kaip nekilnojamojo turto projektas, ne tiek, kiek trąšų gamyba“, – BNS sakė R. Petrikienė.

Ji pabrėžė, kad įsigytame fabrike trąšų gamybos nutraukti neketinama.

„Aš pati kaip akcininkė trąšų gamyboje dalyvausiu minimaliai, tam „Antes“ direktoriumi yra paskirtas Vidas Beržonskis (buvęs „Grigeo Klaipėdos“ generalinis direktorius – BNS), turintis ilgalaikę patirtį gamyboje. Todėl planuojame trąšų gamybą tęsti su tais pačiais darbuotojais, tik jie bus įdarbinti kitoje įmonėje“, – aiškino R. Petrikienė.

Pernai birželį įsteigtos „Antes“ įstatinis kapitalas yra tik 2,5 tūkst. eurų, o už „Arvi fertis“ turtą bendrovė sumokėjo 7,5 mln. eurų. R. Petrikienė išsamiai nekomentavo, iš ko finansuojamas šis sandoris.

„To plačiai komentuoti nenorėčiau, tai yra mano asmeninis reikalas. Galiu pasakyti, kad jau daug metų dirbame su bankais, bendradarbiavimas su kuriais iki šiol buvo sėkmingas“, – teigė R. Petrikienė.

Ji taip pat sakė negalinti komentuoti, kiek planuojama investuoti į įsigytą turtą.

„Dar viskas yra procese, todėl tiksliai įvardinti dar negalime, bet investicijų tikrai reikės. Artimiausi planai, kas liečia pačią įsigytą gamyklą, yra stogo remontas“, – aiškino R. Petrikienė.

Jos sutuoktinis R. Petrikas yra bendrovės „Varanas“, valdančios Kauno automobilių turgų, savininkas. „Varanas“ taip pat netiesiogiai valdo kontrolinį bendrovės „Ortopedijos technika“ akcijų paketą, o R. Petrikienė yra pastarosios valdybos pirmininkė. R. Petrikas taip pat yra vienas bendrovės „Taikos centras“, Kauno automobilių turguje ketinusios statyti „Depo“ parduotuvę, akcininkų.

R. Petrikas praeityje buvo siejamas su skandalingai pagarsėjusiu žlugusiu koncernu EBSW, jis yra buvusio koncerno vadovo Gintaro Petriko, nuteisto už finansinius nusikaltimus bei 2013 metais išleisto į laisvę, brolis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)