Panevėžio apygardos teismas trečiadienį atmetė antstolio bei PST skundus ir paliko nepakeistą Panevėžio apylinkės teismo pernai gruodį priimtą sprendimą, kuriuo buvo panaikintas antstolio patvarkymas dėl PST skirtos baudos mokėjimo dalimis, pranešė Konkurencijos taryba.

Pasak teismo, antstolis, įpareigojęs PST laikytis pačios bendrovės pasiūlyto skolos mokėjimo grafiko ir dėl neaiškių priežasčių baudą išdėstęs 10-čiai metų, viršijo savo įgaliojimus.

Apygardos teismas taip pat išaiškino, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), kuri pernai liepą sutiko su baudos išmokėjimu per 8 metus, pagal Mokesčių administravimo įstatymą neturi tokių įgaliojimų.

PST pranešė siekianti pasirašyti taikos sutartį ir užbaigti ginčus dėl baudos mokėjimo grafiko. Tačiau kol sutartis nepasirašyta, bendrovė svarsto galimybę skųsti Panevėžio apygardos teismo nutartį Aukščiausiajam Teismui.

Taryba teismo prašė panaikinti antstolio patvarkymą, kuriuo jis įpareigojo PST sumokėti baudą ir palūkanas dalimis per 10 metų. Jos nuomone, antstolis, savarankiškai, be jokio pagrindo, priėmęs sprendimą išdėstyti baudos mokėjimą tokiam ilgam laikotarpiui, viršijo savo įgaliojimus.

Bendrovė pagal grafiką baudą ketino sumokėti per 120 mėnesių – po 85,8 tūkst. eurų kas mėnesį. PST šias įmokas teigia mokanti „pagal galiojantį VMI nurodymą“.

Tuometinis PST vadovas Dalius Gesevičius birželį sakė, kad siekiama, jog bauda turėtų kuo mažesnę įtaką veiklai. Naujasis PST vadovas Egidijus Urbonas vėliau sakė, kad VMI sprendimas leis sklandžiai vykdyti veiklą ir planuoti naujus projektus.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų, o bankrutuojančiai Vilniaus statybų bendrovei „Active construction management“ (buvusiai „Irdaiva“) – 3,7 mln. eurų baudas už tai, kad jos prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai birželį galutinai pripažino kad taryba pagrįstai skyrė įmonėms baudas.

Vasario pradžioje pranešta, kad PST skundą dėl baudos nagrinės Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)