Kaip pranešė „Maxima“, sekmadienį tinkle parduotuvės nedirbs, o pirmadienį, antrą Velykų dieną, dirbs kaip įprastai.

„Tebesitęsiant COVID-19 pandemijai savo darbuotojams norime suteikti papildomą nedarbo dieną. (...) Per Velykas, kaip ir didžioji Lietuvos dalis, ilsėsimės ir skirsime laiką pabūti su artimaisiais, kiek leis karantino sąlygos. Kviečiame pirkėjus į tai atsižvelgti ir kuo anksčiau planuoti šventinius apsipirkimus“, – pranešime cituojama „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Ji pažymi, kad jau kuris laikas dalies „Maxima“ parduotuvių darbo laikai karantino metu laikinai yra sutrumpinti.

„Atsižvelgėme į dėl COVID-19 pandemijos pasikeitusius pirkėjų poreikius bei norėjome sumažinti darbo krūvį savo darbuotojams, todėl sutrumpinome kai kurių parduotuvių darbo laiką“, – sako J. Bivainytė.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė Eltai sakė, kad sekmadienį tinklo parduotuvės nedirbs.

Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė komentare Eltai sakė, kad ketvirtus metus iš eilės „Lidl“ parduotuvės pirmąją Velykų dieną nedirbs.

„Turime tradiciją, kad per didžiąsias metų šventes „Lidl“ parduotuvės nedirba, tad ir šiemet pirmąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės nedirbs. Toks sprendimas priimamas jau ketvirtus metus iš eilės, kad visi darbuotojai šventes galėtų praleisti su savo šeimos nariais. Antrąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku“, – komentare sakė L. Skersytė.

„Norfos“ prekybos tinklo atstovas Darius Ryliškis nurodė, kad per Velykų sekmadienį tinklo parduotuvės nedirbs, o dieną prieš šventes ir dieną po jų dirbs trumpiau: šeštadienį iki 20 valandos, o pirmadienį – nuo 9 iki 21 valandos.

„Rimi Lietuva“ tinklo komunikacijos vadovė Renata Keršienė sakė, kad tinklas sprendimo dėl darbo laiko per Velykas dar nepriėmė.