„Creditinfo Lietuva“ pataria prisiregistravus tinklapyje www.manocreditinfo.lt pasirinkiti paslaugą „Apsaugok savo tapatybę visus metus“ – ji bus suteikiama už simbolinį 0,01 Eur mokestį, kuris vėliau bus grąžintas į „CityBee“ klientų sąskaitas.

Galimybe tokiomis sąlygomis apsisaugoti nuo nepageidaujamų kreditų galima bus pasinaudoti visą savaitę, iki vasario 23 d. 24:.0 val. Visiems užsisakiusiems paslaugą antradienį ir sumokėjusiems įprastą paslaugos kainą (14,95 Eur) ši suma bus grąžinta.

Atkreipdamas dėmesį į visuomenėje kilusį nerimą, kad pasinaudodami pasisavintais asmens duomenimis sukčiai gali pasiimti paskolų, „Creditinfo Lietuva“ vadovas Aurimas Kačinskas sako, kad vien žinant asmens vardą, pavardę ir asmens kodą pasiimti paskolą nėra paprasta, tokiais atvejais kredito institucijos – bankai ar greitųjų paskolų bendrovės – turi pareikalauti papildomo tapatybės patvirtinimo.

„Įprastai jie tai daro panaudodami papildomas asmens tapatybės identifikacijos priemones, tokias kaip el. parašas, internetinė bankininkystė ar Smart-ID. Žyma „Apsaugok tapatybę“ sistemoje „Mano Creditinfo“ padės išvengti kredito išdavimo iki to momento, kol pats asmuo nuspręs pasinaudoti kreditavimo galimybe ateityje ir atšauks minėtą apsaugą“, – sako A. Kačinskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)