Anot Lietuvos oro uostų atstovų, platformoje verslai gali rinktis nuomai iš daugiau nei 80 tūkst. kvadratinių metrų esamų plotų tiek patalpų viduje, tiek greta oro uostų.

Specialiame polapyje pateikiama visa informacija apie Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose potencialius nuomai plotus, apimančius automobilių stovėjimo aikšteles, patalpas oro uostų terminaluose, sandėliuose bei kitus objektus. Taip pat pateikiami atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus.

„Šio projekto tikslas yra pakviesti verslus bendradarbiauti srityse, kurios nebūtinai susiję su keleivių aptarnavimu. Lietuvos oro uostai valdo daug įvairios paskirties infrastruktūros, kuri gali būti panaudota alternatyviai veiklai, ypač šiuo laikotarpiu kai oro uostu veiklos apimtys yra ženkliai sumažėjusios.

Esami atviri visoms idėjoms – nuo aikštelių nuomos vairavimo mokykloms ar statybinės technikos saugojimui iki masinių renginių organizavimo po atviru dangumi ateityje. Vertinat pateiktus pasiūlymus, pirmumas bus teikiamas naujoms, oro uostuose dar neįgyvendintoms, idėjoms, todėl iš verslininkų tikimės kūrybiškumo ir nestandartinio požiūrio. Iš savo pusės pažadame konsultacijas dėl įgyvendinimo galimybių techninę pagalbą ir aišku palankią partneriui kainodarą plotų nuomai“, – sako J. Stepšys.

Jis atkreipia dėmesį, kad idėjos dėl tradicinių paslaugų, tokių kaip automobilių stovėjimo paslaugos ar automobilių nuoma, kurios oro uostuose teikiamos seniai, nebus vertinamos. Nuomojamų objektų subnuoma taip pat negalima. Be to, pabrėžiama, verslas oro uostų aplinkoje galės įgyvendinti tik tas idėjas, kurios nekelia rizikos skrydžių saugai ir aviacijos saugumui.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. 2020 metais Lietuvos oro uostuose aptarnauta 1,8 mln. keleivių ir 30 tūkst. skrydžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)