Pirmadienį jau pranešta, kad atsidaro persitvarkiusios „Moki – veži“ parduotuvės, kurios pertvarkytos į tris „mažuosius formatus“. Anot prekybos tinklo atstovų, bus laikomasi Vyriausybės reikalavimų, o parduotuvių plotas sieks iki 300 kv. metrų su galimybe į jas patekti tiesiai iš lauko.

„Vyriausybės nutarimas numatyto galimybę veikti parduotuvėms, kurių prekybos plotas neviršija 300 kvadratinių metrų ir kurios turi tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo gali naudotis tik tos parduotuvės klientai.

Konkretus prekybos plotas konkrečiame objekte nustatomas vadovautis nuosavybės valdymo dokumentais. Atsakingos institucijos, prižiūrinčios karantino nutarimo sąlygų laikymąsi, turi teisę kiekvieną prekybos ploto atvejį vertinti atskirai ir priimti sprendimą dėl galimo karantino sąlygų pažeidimo“, – atsiuntė komentarą Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Kitos statybinių prekių parduotuvės duris buvo atvėrusios ir anksčiau. Pvz., parduotuvės „Depo“ dirba, tačiau jose veikia tik maisto, higienos prekių, gyvūnų maisto skyriai, nurodoma internetinėje svetainėje.

Taip pat ir prekybos tinkle „Senukai“ – veikia maisto produktų skyriai ir atsiėmimas internetu.

„Ermitažas“ informavo, kad šiuo metu fizinės parduotuvės nedirba, ir neaišku, ar jos galėtų artimiausiu metu veikti.

„Stebėsime situaciją“, – teatsakė tinko atstovė.

Nuo šio pirmadienio Vyriausybė leidžia veikti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams, vykdantiems veiklą patalpose, kurių prekybos plotas neviršija 300 kv. m, ir tiems, kurie turi tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)