Tai numatančias Užimtumo įstatymo pataisas įregistravo Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos nariai Gintautas Paluckas ir Tomas Bičiūnas.

Dabartinis paramos dydis (išmoka savarankiškai dirbančiam asmeniui) yra lygus vienam minimalių vartojimo poreikių dydžiui (MVPD).

„Tokia parama niekaip negali padengti minimalių išlikimo kaštų, pavyzdžiui, būsto paskolos ar nuomos. Dėl šitos priežasties labiausiai karantinų ribojimo sektoriai ir juose veiklą vykdantys asmenys yra priversti skolintis ir tai reikšmingai didina susikaupusių vėluojančių įsiskolinimų dydį“, – sako projekto autoriai.

Aiškinamajame rašte jie nurodo, kad dabartinė paramos individualią veiklą vykdžiusiems asmenims tvarka neskatina Vyriausybės objektyviai rūpintis karantino ribojimų švelninimu ir atskirų sektorių atvėrimu ir daro nepagrįstą žalą žmonėms, kurie vykdė veiklą apribotuose sektoriuose.

Šiuo metu išmoka savarankiškai dirbančiam asmeniui mokama kas mėnesį už praėjusį kalendorinį mėnesį ir yra lygi vienam einamųjų metų minimalių vartojimo poreikių dydžiui, apskaičiuotam Socialinės paramos išmokų atskaitos rodiklių ir bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio nustatymo įstatymo nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)