Kaip ir ankstesniais metais, didžiausia patikrinimų dalis atlikta mažmeninės prekybos įmonėse (58 proc. patikrinimų), 22 proc. patikrinimų atlikta didmeninėje prekyboje, praneša ne maisto produktų rinkos priežiūrą užtikrinanti tarnyba.

Vertindama į Lietuvos rinką teikiamų produktų saugą, pernai tarnyba nustatė 69 pavojingus produktus.

Dažniausiai pavojų sveikatai kėlė nesaugios sudėties arba konstrukcijos žaislai (45 proc.), pavyzdžiui, bandymų metu atsiskyrusios smulkios žaislo detalės, kuriomis mažas vaikas gali užspringti, žaislo sudėtyje nustatytas reikalavimus viršijantis ftalatų kiekis, dėl kurio kyla rizika apsinuodyti ir pan.

Taip pat nustatyta 14 proc. nesaugių buitinės chemijos produktų (klijų, stiklų ploviklių ir pan.), 12 proc. nesaugių elektrotechnikos gaminių (netinkama gaminio izoliacija ir pan.), 9 proc. nesaugių tekstilės gaminių, 4 proc. nesaugių baldų, 4 proc. pavojingų kosmetikos gaminių ir 12 proc. kitų saugos reikalavimų neatitinkančių gaminių.

Karantino laikotarpiu didelis dėmesys skirtas tikrinimui elektroninėje erdvėje (10 proc., 2019 metais – 2 proc.). Taip pat vykdytos devynios tikslinės tikrinimų programos, kurių metu tikrintas suskystintų naftos dujų balionų ženklinimas ir sauga, kietojo biokuro kokybė ir kita.

Dėl pandemijos patikrinimų skaičius sumažėjo 8 proc., tačiau daugiau dėmesio skirta pažeidimų prevencijai ir ūkio subjektų informavimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)